top icon
Επικαιρότητα

Το μανιφέστο της Lamborghini!

Η Lamborghini δίνει στη δημοσιότητα τη δεύτερη φωτογραφία του αυτοκινήτου που θα παρουσιάσει στο Παρίσι, ξεκαθαρίζοντας την ίδια στιγμή το στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι μελλοντικές της δημιουργίες.

Η Lamborghini δίνει στη δημοσιότητα τη δεύτερη φωτογραφία του αυτοκινήτου που θα παρουσιάσει στο Παρίσι, ξεκαθαρίζοντας την ίδια στιγμή με μια δήλωση-μανιφέστο του Προέδρου της, St. Winkelmann, τη βασική κατεύθυνση πάνω στην οποία θα κινηθούν οι μελλοντικές της δημιουργίες.
 
Η ιταλική εταιρεία αποκάλυψε μία ακόμα… αινιγματική φωτογραφία (τη δεύτερη από τις έξι συνολικά) του αυτοκινήτου που θα παρουσιάσει σε 15 σχεδόν μέρες από σήμερα στην Έκθεση του Παρισιού. Αντικρίζοντας την, το αβίαστο συμπέρασμα που προκύπτει ασφαλώς και δεν είναι η ακριβής ταυτότητά του, αλλά πως τα ελαφριά/εξωτικά υλικά (βλ. ανθρακονήματα) θα διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα αυτή πρόταση της ιταλικής εταιρείας, στην οποία την κίνηση θα χαρίζει –κατά πάσα πιθανότητα- ένας 10κύλινδρος κινητήρας, όπως πιθανόν και να απεικονίζεται στην εν λόγω εικόνα. Την τελευταία συνοδεύει μάλιστα και μια δήλωση του Προέδρου της Lamborghini, η οποία και περιγράφει με σαφήνεια τις προτεραιότητες της μάρκας για το εγγύς μέλλον. Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, η Lamborghini θα δώσει περισσή έμφαση τα χρόνια που έρχονται στον τομέα της μείωσης του βάρους –και μάλιστα σε κάθε επερχόμενη δημιουργία της- με στόχο όχι μόνο τον περιορισμό της κατανάλωσης και την καλύτερη «περιβαλλοντική συμπεριφορά» των προϊόντων της, αλλά και την ενίσχυση των σπορτίφ χαρακτηριστικών τους, τα οποία συνδέονται άμεσα με τις επιδόσεις σε επίπεδο επιτάχυνσης και τη συμπεριφορά στο δρόμο.
 
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο St. Winkelmann «Από τη δεκαετία του ’80 και εξής, το μέσο βάρος των αυτοκινήτων μας αυξήθηκε, κατά μέσο όρο, για λόγους ασφαλείας και άνεσης, κατά 500 περίπου κιλά. Αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα. Και αφού δεν μπορούμε να κάνουμε περικοπές στην ασφάλεια ή την άνεση, θα πρέπει να μειώσουμε το βάρος με τη χρήση νέων υλικών». Συμπληρώνει με έμφαση μάλιστα πως «…η τελική ταχύτητα δεν είναι και τόσο σημαντική παράμετρος, καθώς όλα τα supercar ξεπερνούν πλέον τα 300 χλμ./ώρα, και αυτή είναι μια τιμή που δύσκολα επιτυγχάνει κανείς ακόμα και στην πίστα. Πιστεύουμε πως πλέον ήρθε η ώρα για στροφή, που θα δίνει έμφαση στην επιτάχυνση και στα οδικά χαρακτηριστικά. Και αυτά θα μπορούν να επιτευχθεί πλέον μέσω της δραστικής μείωσης του βάρους.».  
 
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε με περισσή ανυπομονησία τη νέα πρόταση των Ιταλών της Lamborghini (παρακολουθώντας φυσικά από κοντά το σίριαλ των «αποκαλυπτικών» φωτογραφιών), η οποία ενδεχομένως να είναι ο αντικαταστάτης της Murcielego. Εκτός βέβαια και αν πρόκειται για κάτι νέο στα… χωράφια της μικρότερης Gallardo. Υπομονή λίγες μέρες ακόμη! _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ