X
Επικαιρότητα

To ηλεκτρικό VW Golf blue-e-motion

Την παραγωγή της ηλεκτρικής έκδοσης του VW Golf επιβεβαιώνει σήμερα η γερμανική εταιρεία διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις οικολογικές διαθέσεις της μάρκας.

Την παραγωγή της ηλεκτρικής έκδοσης του VW Golf επιβεβαιώνει σήμερα η γερμανική εταιρεία διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις οικολογικές διαθέσεις της μάρκας.
Το αυτοκίνητο, το οποίο φέρει την ονομασία blue-e-motion, αναμένεται να ακολουθήσει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής το 2013 αποτελώντας ένα ακόμα οικολογικό όχημα με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Προετοιμάζοντας το έδαφος για μια νέα εποχή, λίγο καιρό πριν το επίσημο λανσάρισμα του ηλεκτρικού Golf, οι Γερμανοί σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια αντίστοιχη εκδοχή του λιλιπούτειου VW Up που γνωρίσαμε, υπό τη μορφή πρωτοτύπου, στην πρόσφατη Έκθεση της Φρανκφούρτης.
Στον τεχνικό τομέα, κάτω από το καπό του Golf blue-e-motion θα φιλοξενείται ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 115 ίππων, ο οποίος μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μονο-τάχυτου κιβωτίου, το οποίο έχει εξελιχθεί από την ίδια την VW. Το όλο πακέτο συμπληρώνουν οι συσσωρευτές ενέργειας ιόντων λιθίου, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι κάτω από το κεντρικό τούνελ του οχήματος. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.545 κιλά, τιμή ιδιαίτερα «τσιμπημένη» σε σχέση με τις αντίστοιχες σε απόδοση βενζινοκίνητες ή πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοινώνει πως το Golf blue-e-motion θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 11,8 δλ. εξασφαλίζοντας μια αυτονομία κίνησης πολύ κοντά στα 150 χλμ.
Εκτός λοιπόν από το υβριδικό Touareg, το οποίο έχει ήδη «αποκαλυφθεί», στη σειρά των οικολογικών προτεραιοτήτων της VW μπαίνουν τα ηλεκτροκίνητα Up και Golf blue-e-motion, ενώ από το 2012 και εξής την εμφάνισή τους αναμένεται να κάνουν και οι υβριδικές παραλλαγές των Jetta και Passat. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!