top icon
Επικαιρότητα

To ηλεκτρικό τρίτροχο Solo EV της Electra Meccanica Vehicles

Ένα ιδιότυπο όχημα για… μοναχικές και καθαρές, αν μη τι άλλο, περιηγήσεις εντός πόλης.

Η Electra Meccanica Vehicles είναι μια καναδική εταιρεία που εξειδικεύεται στις κατασκευές ηλεκτρικών οχημάτων και το νέο Solo EV, το πρώτο απτό δείγμα της εφευρετικότητας των ανθρώπων της. Με μήκος μόλις 3,04 μ. το Solo EV, όπως μαρτυρά το όνομα του, μπορεί να μεταφέρει έναν μόλις επιβάτη, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τις απαραίτητες για τις καθημερινές μετακινήσεις του μέσα στην πόλη αποσκευές, που δεν υπερβαίνουν σε χωρητικότητα τα 285 λίτρα.

Με έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 82 ίππων, σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 16.1kWh, το Solo EV μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρόνο κάτω των 8 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα, που περιορίζεται ηλεκτρονικά, της τάξης των 130 χλμ./ώρα. Η αυτονομία κίνησής του δε, ανέρχεται, σύμφωνα με τον Καναδό κατασκευαστή, στα 160 περίπου χλμ., επίδοση που σίγουρα… φτάνει και περισσεύει για την πλειονότητα των καθημερινών μετακινήσεων. Όσον αφορά στη φόρτιση της μπαταρίας, η Electra Meccanica αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της πως δεν υπερβαίνει τις 3 ώρες μέσω παροχής 220V.

Το εσωτερικό, αν και σπαρτιάτικο, είναι εξοπλισμένο με τα απολύτως απαραίτητα, όπως είναι η ψηφιακή οθόνη ενδείξεων, τα ηλεκτρικά παράθυρα, το ρυθμιζόμενο κάθισμα, η κάμερα οπισθοπορείας, ο κλιματισμό και το ηχοσύνολο που διαθέτει και Bluetooth.

Η τιμή του Solo EV ανέρχεται στα 15.500 δολάρια._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ