top icon
Επικαιρότητα

Το ηλεκτρικό Μini στο Νίρμπουργκρινγκ

Tο Mini E Race, μία τροποποιημένη έκδοση αγωνιστικών προδιαγραφών του Μini Ε, ολοκλήρωσε ένα γύρο στο Νίρμπουργκρινγκ των 20,8 km σε 9 λεπτά και 51,45 δλ.

Tο Mini E Race, μία τροποποιημένη έκδοση αγωνιστικών προδιαγραφών του Μini Ε, ολοκλήρωσε ένα γύρο στο Νίρμπουργκρινγκ των 20,8 km σε 9 λεπτά και 51,45 δλ. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πέτυχε τελική ταχύτητα 187 χιλιόμετρα την ώρα. «Το μήκος και η χάραξη του Nordschleife αποτελούν ακραία πρόκληση για την τεχνολογία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μας. Αλλά το Mini E Race συμπεριφέρθηκε με το κύρος που του αρμόζει» δήλωσε ο Peter Krams , επικεφαλής του project του BMW Group.
 
Στο τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου ήταν ο πρώην αγωνιζόμενος στο DTM Thomas Jäger από το Μόναχο. Χρειάστηκε να γίνουν λεπτομερείς προετοιμασίες πριν το αυτοκίνητο κατέβει στο Nürburgring-Nordschleife. Το Mini E Race εφοδιάστηκε με ειδικό ελαφρύ αμάξωμα και roll cage για βέλτιστες επιδόσεις και ασφάλεια στην πίστα. Εξοπλίστηκε και με άλλα εξαρτήματα, όπως ανάρτηση, φρένα και ελαστικά, όλα αγωνιστικών προδιαγραφών.
 
Ωστόσο, σε όλα τα υπόλοιπα, το αυτοκίνητο βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο στάνταρ τεχνικό εξοπλισμό του Mini E. Για παράδειγμα, μοιράζονται τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται με ενέργεια από τις 5.088 κυψέλες της μπαταρίας ιόντων λιθίου. Η ισχύς από τον ηλεκτροκινητήρα μηδενικών ρύπων κατανέμεται στους εμπρός τροχούς μέσω ελικοειδούς κιβωτίου ενός σταδίου, με πιο μακριά σχέση μετάδοσης.
 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο του Mini E Race στον αγωνιστικό γύρο του Nordschleife, στο διαδικτυακό τόπο www.youtube.com/watch?v=5z3BKaGqu rQ
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ