top icon
Επικαιρότητα

Το ηλεκτρικό Hyundai i10 BlueOn

Το νέο ηλεκτρικό μικρό της Hyundai είδε το φως της δημοσιότητας, αποτελώντας όμως προς το παρόν ένα πιλοτικό project πάνω στο οποίο αναμένεται να βασιστούν όλες οι επερχόμενες προτάσεις της κορεάτικης εταιρείας στην κατηγορία των καθαρών αυτοκινήτων.

Το νέο ηλεκτρικό μικρό της Hyundai είδε το φως της δημοσιότητας, αποτελώντας όμως προς το παρόν ένα πιλοτικό project πάνω στο οποίο αναμένεται να βασιστούν όλες οι επερχόμενες προτάσεις της κορεάτικης εταιρείας στην κατηγορία των καθαρών αυτοκινήτων.
 
Το BlueOn είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (Full Speed Electric Vehicle), το οποίο όμως δεν έχει ακόμα περάσει στο στάδιο της μαζικής παραγωγής. Σύμφωνα με τους Κορεάτες, η εξέλιξη του εν λόγω οχήματος θα διαρκέσει περί τα δύο χρόνια, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα υψηλά στάνταρ απόδοσης και ποιότητας που η εταιρεία έχει θέσει. Ουσιαστικά, λοιπόν, πρόκειται για ένα μοντέλο-προπομπό των μελλοντικών εξελίξεων στους κόλπους της Hyundai, το οποίο τροφοδοτείται, σύμφωνα με τα στοιχεία που επίσημα δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή το δημόσιο ντεμπούτο του στη Ν. Κορέα, με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 83 ίππων και ροπή 22 σχεδόν χλγμ. Εξίσου ικανοποιητικές με βάση τα… καθήκοντα του είναι και οι επιδόσεις που ο τελευταίος χαρακτηρίζει, καθώς η επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 13,1 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει εύκολα τα 130 χλμ./ώρα. Η αυτονομία κίνησης που θα εξασφαλίζουν οι συσσωρευτές ενέργειας ιόντων λιθίου του BlueOn θα αγγίζει τα 140 χλμ., ενώ σε περίπτωση πλήρους αποφόρτισης του θα υπάρχει η δυνατότητα «γεμίσματος» μέσω παροχής 220V σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τις 6 ώρες. Αν τώρα τα περιθώρια χρόνου… στενέψουν όσον αφορά στην επόμενη μετακίνησή σας, η εταιρεία δηλώνει πως με τη βοήθεια παροχής τάσης 380V θα είναι εφικτή η φόρτιση των μπαταριών σε ποσοστό 80% σε μόλις 25 λεπτά.
 
Προς το παρόν, ένας περιορισμένος αριθμός οχημάτων θα παραχωρηθεί σε κρατικούς φορείς της χώρας εν είδη δοκιμής με στόχο, από το 2012 και εξής, το νέο BlueOn της Hyundai να είναι έτοιμο να μπει στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ