X
Επικαιρότητα

Το Honda S2000 επιστρέφει το 2018 με 2λιτρο κινητήρα 320 ίππων;

Αναβιώνουν τα σενάρια που θέλουν την ιαπωνική εταιρεία να γεφυρώνει εν τοις πράγμασι το χάσμα ανάμεσα στο μικρό S660 και το υβριδικό NSX.

Οι φήμες που θέλουν τους Ιάπωνες της Honda να αναβιώνουν τον θρύλο του S2000 επιστρέφουν, με την αμερικάνικη έκδοση του περιοδικού Car and Driver να αναφέρει σε σχετικό της αναφορά πως το ντεμπούτο της νεότρης εκδοχής του μοντέλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2018, πιθανότατα στην Έκθεση του Παρισιού ή ένα μήνα αργότερα, σε εκείνη του Λ. Άντζελες.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κρίνεται ως η ιδανική, μιας και συμπίπτει με την 70η επέτειο της μάρκας αλλά και τα 20 χρόνια από τη γέννηση του μοντέλου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ιαπωνική εταιρεία δεν σκοπεύει να τοποθετήσει στο νέο S2000 τον γνώριμο 2λιτρο κινητήρα του Type-R, αλλά ένα εντελώς νέο σύνολο, με ίδιο μεν κυλινδρισμό, αλλά με δύο τούρμπο δε: έναν «κλασσικό» υπερτροφοδότη καυσαερίων κι ένα ηλεκτρικό supercharger, το οποίο θα εξαλείφει το ανεπιθύμητο φαινόμενο της υστέρησης απόκρισης (turbo-lag). Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό των Ιαπώνων μηχανικών, στόχος είναι ο εν λόγω 4κύλινδρος κινητήρας να αποδίδει ισχύ πολύ κοντά στους 320 ίππους.

Προς το παρόν, κατά την πάγια τακτική των Ιαπώνων, οι ιθύνοντες της Honda κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, χωρίς να επιβεβαιώνουν αλλά και χωρίς να διαψεύδουν τις παραπάνω «ανεπίσημες» πληροφορίες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!