X
Επικαιρότητα

Το έβδομο μοντέλο της γκάμας της προαναγγέλλει η Porsche!

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της.

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της.

Πολλά έχουν γραφτεί τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στον έντυπο αυτοκινητικό τύπο αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της γερμανικής φίρμας. Μπορεί τα σχέδια των ιθυνόντων της Porsche να αλλάζουν από καιρό σε καιρό λόγω των νέων δεδομένων που προκύπτουν στην οικονομική αλλά και ευρύτερα στην παγκόσμια αυτοκινητική σκηνή, το βέβαιο ωστόσο είναι πως οι πάντοτε… δραστήριοι αυτοί Γερανοί δεν πρόκειται θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως επιβεβαίωσε και επίσημα πριν λίγες μόλις μέρες ο ίδιος ο CEO της εταιρείας, Matthias Mueller, η Porsche βρίσκεται σε μια διαρκή τροχιά ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά μάλιστα δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι στο εγγύς μέλλον να παρουσιάσουμε το έβδομο μοντέλο της γκάμας μας. Έχουμε πολλά υποσχόμενα πλάνα επʼ αυτού, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί».

Ποιο είναι όμως το νέο αυτό μοντέλο που το αργότερο μέχρι το 2020 αναμένεται να προστεθεί στη γκάμα των γερμανών της Porsche; Το πρώτο σενάριο, που μάλλον δείχνει να είναι και το λιγότερο πιθανό, αφορά στην παρουσίαση ενός εντελώς νέου σπορ κουπέ μοντέλου, που καμία σχέση δεν θα έχει με την θρυλική όσο και αειθαλή 911, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο μοντέλων της Ferrari, της Lamborghini αλλά και της βρετανικής McLaren που με της σειρά της εμπλουτίζει διαρκώς την δική της… φαρέτρα. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η παρουσίαση ενός σεντάν μικρότερου της Panamera ή εναλλακτικά μιας shooting brake παραλλαγής της. Το τελευταίο (και πιο λογικό, κατά την άποψή μας) σενάριο είναι εκείνο της παρουσίασης ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος στην κατηγορία της Panamera, το οποίο θα αποτελέσει τον άμεσο ανταγωνιστή του Tesla S.

Σε κάθε περίπτωση, ο Matthias Mueller ξεκαθάρισε στο πλαίσιο των πρόσφατων δηλώσεών του πως η Porsche δεν πρόκειται να εστιάσει την προσοχή στη…. μόδα των «αυτόνομων» τεχνολογιών, καθώς θα συνεχίσει να επικεντρώνει τις προσπάθειες της σε αυτό που μέχρι και σήμερα ξέρει να κάνει: να κατασκευάζει προηγμένα κινητήρια σύνολα αλλά και μοντέλα, ευρύτερα, με κορυφαία οδικά χαρακτηριστικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!