X
Επικαιρότητα

Το εναλλακτικό Citysurfer Concept από τη MINI

Μια διαφορετική πρόταση για εναλλακτικές μετακινήσεις παρουσίασε η πάντοτε ανήσυχη γερμανική εταιρεία για λογαριασμό της MINI.

Μια διαφορετική πρόταση για εναλλακτικές μετακινήσεις παρουσίασε η πάντοτε ανήσυχη γερμανική εταιρεία για λογαριασμό της MINI.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα ηλεκτρικό… πατίνι, σε πρωτότυπη προς το παρόν μορφή, το οποίο προσφέρει έναν εναλλακτικό, αν μη τι άλλο, τρόπο οικολογικής μετακίνησης. Με συμπαγή δομή και συνολικό βάρος που δεν υπερβαίνει τα 18 κιλά, το MINI Citysurfer concept κινείται με την βοήθεια ενός μικροσκοπικού ηλεκτροκινητήρα που βρίσκεται «μόνιμα» εγκατεστημένος στο πίσω μέρος της κατασκευής, σε συνδυασμό με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, εξασφαλίζει στον έναν και μοναδικό του αναβάτη μια αρκούντως ικανοποιητική αυτονομία κίνησης μέσα στην πόλη, που κυμαίνεται, ανάλογα με τη χρήση, από τα 15 έως και τα 25 χλμ. Ωστόσο, για την εκκίνηση του διαφορετικού αυτού οχήματος, η παροχή ώθησης από τον ίδιο τον αναβάτη κρίνεται απαραίτητη πριν ο ηλεκτροκινητήρας μπει στη ζωή. Η φόρτιση των μπαταριών του Citysurfer γίνεται από μια παροχή τάσης 12 Volt ή εναλλακτικά από το κοινό οικιακό δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μετακινήσεις ή, αν προτιμάτε, ο χειρισμός του «οχήματος» φαντάζει εύκολος, καθώς, όπως διαβεβαιώνουν οι δημιουργοί του, τα πάντα ελέγχονται με την αρωγή μιας μανέτας που βρίσκεται κοντά στον αντίχειρα του δεξιού χεριού, μέσω της οποίας το Citysurfer επιταχύνει ή επιβραδύνει. Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, οι μπαταρίες του ανακτούν μέρος από την σπαταλούμενη ενέργειά τους, ενώ το «διπλό» σύστημα πέδησης αποτελείται από υδραυλικούς δίσκους εμπρός και πίσω. Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο, προκειμένου να ταιριάζει στο σωματότυπο του αναβάτη του, ενώ, για λόγους άνεσης κατά την κίνηση σε ανώμαλα εδάφη, τα ελαστικά είναι «πνευματικού» τύπου. Επιπρόσθετα, ο αστικός αυτός… surfer της MINI διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη βάση για κινητό τηλέφωνο ή φορητή συσκευή δορυφορικής πλοήγησης. Το σημαντικότερο ωστόσο ατού του ηλεκτροκίνητου Citysurfer είναι το διαιρούμενο πλαίσιό του, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς του όχι μόνο στο χώρο φόρτωσης ενός 3θυρου MINI, αλλά και σε δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς (τρένα, λεωφορεία κοκ)._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!