X
Επικαιρότητα

Tο Ducati Athens άνοιξε τις πόρτες του!

Παρουσία του αναβάτη του MotoGP και συγκεκριμένα της Ducati, Andrea Iannone, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας κάθετης μονάδας της ιταλικής εταιρίας στην καρδιά της Αθήνας.

Η Ducati άνοιξε τις πόρτες στην νέα κάθετη μονάδα της ιταλικής εταιρίας, που θα έχει έδρα στη Λεωφόρο Καλλιρρόης 9, γιορτάζοντας τα εγκαίνια του νέου χώρου με μία εκδήλωση ανάλογη της παράδοσης της. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, μίλησε και ο καλεσμένος της Ducati, και αναβάτης της ιταλικής εταιρίας στο MotoGP, Andrea Iannone! Μαζί του, και ο sales director της Ducati, Roberto Rigi, ο οποίος και υποστήριξε πόσο σημαντική είναι η παρουσία της εταιρίας στην Ελλάδα. Σε αντίστοιχο πνεύμα μίλησε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati στη χώρα μας, Γιάννης Μυτιληνάκης, ο οποίος και ανέφερε ότι από τη στιγμή που η Kosmocar έγινε ο αποκλειστικός διανομέας της Ducati στη χώρα μας, έχει σημειωθεί αύξηση πωλήσεων, με το μερίδιο της τον Ιούνιο να αγγίζει το 8,9% στην Ελλάδα. Στόχος, είναι το 5,6% στην premium κατηγορία των μοτοσικλετών, όντας και μία από τις λίγες εταιρίες που έχουν σημειώσει αύξηση πωλήσεων τους τελευταίους μήνες.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά, η Ducati πραγματοποιεί μία σειρά από προωθητικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα η παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσικλετών. Συγκεκριμένα, στους ελληνικούς αγώνες η EKO Ducati Team έχει δώσει το παρών και στους δύο αγώνες σε Τρίπολη και Μέγαρα, με αναβάτη τον νεαρό ταλαντούχο 18χρονο Γιώργο Παπασταύρου. Παράλληλα, η Ducati θα κάνει την εμφάνιση της και σε άλλη event στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας έχει διοργανώσει το 1ο Ducati Riding School, αλλά και το πρώτο Kosmocar-Ducati Trackday, σε μία προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με τον κόσμο της μοτοσικλέτας.
Τα αρχηγεία της Ducati στην Αθήνα, θα βρίσκονται σε έναν νέο χώρο στη Λεωφόρο Καλλιρρόης 9, σε ένα κτίριο τριών ορόφων, όπου σε 550 τμ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη γκάμα της Ducati, αλλά και να διαλέξετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα αξεσουάρ της ιταλικής φίρμας, ενώ δίπλα βρίσκεται και το συνεργείο, που περισσότερο θυμίζει χειρουργείο! Σημαντικό είναι το στοιχείο ότι ολόκληρη γκάμα της Ducati είναι διαθέσιμη, όχι μόνο για αγορά, αλλά και για test drive από πιθανούς αγοραστές!
Βέβαια, όπως ήταν φυσιολογικό, όλα τα βλέμματα έπεσαν επάνω στον 23χρονο Andrea Iannone, αναβάτη της Ducati με την ομάδα της Pramac Racing Team. Ο νεαρός Ιταλός, θεωρείται ένα από τα σπουδαία ταλέντα του MotoGP, όντας στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία. Ο Iannone, ξεκίνησε από τα 125cc, όπου και κατέκτησε τέσσερις νίκες και πέντε πόντιουμ από το 2005 έως και το 2009. Το 2010 έως και το 2012 αγωνίστηκε στην κατηγορία Moto2, κατακτώντας 8 νίκες και 19 πόντιουμ, αλλά όχι και τον τίτλο. Φέτος, στην μεγάλη κατηγορία, είναι στη 13η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς. Ο Iannone, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, και ανέφερε χαρακτηριστικά για τη σημασία που έχει η δική του δουλειά, για τις μοτοσικλέτες παραγωγής: “Σίγουρα, ο ρόλος μας είναι σημαντικός και δουλεύουμε σκληρά εξελίσσοντας τις μοτοσικλέτες. Είναι μία δύσκολη δουλειά που κάνουμε για την ομάδα για να γινόμαστε καλύτεροι”. Αναφορικά με την διαφορά ανάμεσα στη Ducati και τις Yamaha, Honda, αλλά και κατά πόσο θα κλείσει η ψαλίδα και πότε, μας είπε: “Σίγουρα, τώρα είναι πιο πιθανό. Στο MotoGP το επίπεδο του συναγωνισμού είναι πολύ υψηλό. Εμείς βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο εξέλιξης, αλλά πιστεύω ότι θα καλύψουμε τη διαφορά. Σίγουρα, στη Ducati δυσκολευτήκαμε από το 2009 όταν και άλλαξαν οι κανονισμοί των ελαστικών, οπότε και υπήρχε ένας προμηθευτής με έναν συγκεκριμένο τύπο ελαστικών για όλους. Μέχρι τότε, κάθε ομάδα είχε το δικό της ελαστικό, τη δική της γόμα και το ίδιο ο κάθε οδηγός. Θεωρώ ότι δεν προσαρμοστήκαμε σε αυτό.” Φυσικά, όταν ρωτήθηκε για το ποιος αναβάτης είναι το πρότυπο του, δεν θα μπορούσε να αναφέρει κάποιον άλλο, πέρα από τον συμπατριώτη του σούπερ σταρ του MotoGP. “Ο Βαλεντίνο Ρόσι! Ποιος άλλος; Για μένα αποτελεί όνειρο ζωής ότι σήμερα τον συναγωνίζομαι στην πίστα, αλλά παράλληλα είμαστε και φίλοι. Και φυσικά, παραμένει ακόμα και τώρα το πρότυπο μου.”_Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!