X
Επικαιρότητα

Το αυτοκίνητο των 1.730 ευρώ

H Τata Motors έδωσε στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία του αυτοκινήτου των 1.730 ευρώ, ενώ αρκετές πληροφορίες γι αυτό είχαν ήδη διαρρεύσει στο Διαδίκτυο. Το όχημα που έχει προκαλέσει την παγκόσμια περιέργεια λόγω της χαμηλής τιμής του, έχει στόχο να προσεγγίσει ως πελάτες τα 65.000.000 των Ινδών, που σήμερα μετακινούνται με μοτοποδήλατα. Πιθανά όλοι μας θα πρέπει να λάβουμε υπόψη αυτή την παράμετρο, καθώς η λογική του είναι να αποτελεί «κάτι καλύτερο από φτηνό δίκυκλο».
Ξεκινώντας τη γνωριμία μαζί του θα είναι καλύτερα να απαριθμήσουμε αυτά που δεν έχει, προκειμένου να κατορθώσει να επιτύχει η Tata Motors αυτή την τόσο χαμηλή τιμή πώλησης. Έχουμε και λέμε λοιπόν: το Nano δε διαθέτει ABS, μπάρες προστασίας, αερόσακους, αντιρρυπαντική τεχνολογία, υδραυλικό τιμόνι, κλιματισμό και ραδιόφωνο. Επίσης, στο ταμπλό του, τα μόνα όργανα είναι το οδόμετρο, ο δείκτης καυσίμων και το αναλογικό ταχύμετρο. Ακόμη, οι ζάντες με τις οποίες είναι εξοπλισμένο είναι κατάλληλες για οδήγηση μέχρι 70 χλμ/ώρα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ενδεχόμενο ταχύτατης φθοράς τους.
Λόγοι οικονομίας έχουν περιορίσει το χώρο αποσκευών μπροστά μόνο, όπου μπορεί κανείς να τοποθετήσει μία βαλίτσα. Στο ίδιο μέρος βρίσκεται επίσης η μπαταρία και το υγρό του καθαριστήρα των τζαμιών, ο οποίος είναι μονός.
Με λίγα λόγια, όλο το αυτοκίνητο κοστίζει όσο η ηλιοροφή κάποιου από τα μοντέλα της Αudi, για παράδειγμα. Τελειώνοντας το σίγουρο είναι πως το όχημα των 1.730 ευρώ που καμία τύχη δεν έχει στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ δε θα φέρει επανάσταση, όμως το πολύ σημαντικό στη σημειολογία του είναι ότι θα δείξει στους καταξιωμένους μεγάλους κατασκευαστές τον τρόπο να παράγει κανείς φθηνά αυτοκίνητα.
Κινητήρας: δικύλινδρος βενζίνης, τοποθετημένος πίσω
Κυβισμός: 660 κ.εκ.
Ισχύς: 33 ίπποι
Μετάδοση κίνησης: στους πίσω τροχούς
Κιβώτιο ταχυτήτων: CVT
Ανώτατη ταχύτητα: 120 (λέμε τώρα!) χλμ/ώρα
0-100 χλμ/ώρα: 21 δευτερόλεπτα
Κατανάλωση: 32 χλμ ανά λίτρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!