top icon
Επικαιρότητα

Το αντίο του Luca di Montezemolo

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello, ο Luca di Montezemolo αποχαιρέτησε τους ανθρώπους που κρύβονται σήμερα πίσω από τον θρύλο των ιταλικών αυτοκινήτων.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Ferrari στο Maranello, ο Luca di Montezemolo αποχαιρέτησε τους ανθρώπους που κρύβονται σήμερα πίσω από τον θρύλο των ιταλικών αυτοκινήτων.

«Εσείς είστε η δύναμη πίσω από την Ferrari, την πιο όμορφη εταιρεία στον κόσμο. Εσείς είστε οι αρχιτέκτονες των θριάμβων της. Εσείς είστε η Ferrari». Με αυτά τα λόγια, ο Luca di Montezemolo, o μαέστρος του σύγχρονου οικοδομήματος της Scuderia Ferrari, ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό της θρυλικής εταιρείας μιλώντας σε μια συναισθηματικά φορτισμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε «εντός έδρας» με αφορμή την αποχώρησή του από το πηδάλιο των «κόκκινων». Στην ομιλία του, η οποία διαδέχτηκε εκείνες των Piero Ferrari (Αντιπρόεδρος) και Amedeo Felicia (CEO), o Luca Di Montezemolo δεν ξέχασε να αναφερθεί τόσο στις αναρίθμητες επιτυχίες της ομάδας στο Π.Π. της F1, στα πλαίσια του οποίου, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η Ferrari παραμένει ως ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην ιστορία του, όσο και σε εκείνες του κατασκευαστικού κλάδου της. Ο Ιταλός μάνατζερ, ο οποίος αποχωρεί ύστερα από 23 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και προσφοράς στην ιταλική εταιρεία, απευθυνόμενος για πολλοστή φορά στους εργαζομένους της, τόνισε πως «είμαι περήφανος που έζησα μαζί σας αυτά τα συναρπαστικά για εμένα χρόνια». Συμπλήρωσε δε πως «το μέλλον της Ferrari, η οποία δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα, αλλά όνειρα, θα είναι λαμπρό χάρη σε εσάς».

Στην ομιλία του, η οποία διαρκώς διακόπτονταν από τα χειροκροτήματα των 2.000 και πλέον παρευρισκομένων, ο… τέως πρόεδρος της Scuderia δεν παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στον πρόσφατο τραυματισμό του Jules Bianchi και στη μάχη του να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από το σφοδρό ατύχημα που είχε στην πίστα της Suzuka στην Ιαπωνία, όσο και σε εκείνη που επί μήνες δίνει ο Γερμανός πολυπρωταθλητής, Michael Schumacher.

Αν μη τι άλλο, ο Luca di Montezemolo αφήνει πίσω του μια τεράστια κληρονομιά και ουκ ολίγες επιτυχίες, όντας ο ευφυής, χαρισματικός, αλλά και ιδιαίτερα αγαπητός στους εργαζομένους της εταιρείας εκείνος manager που από τις αρχές της δεκαετίας του ʼ90, όταν και ανέλαβε το πηδάλιο της Ferrari, μέχρι και σήμερα, κατάφερε να αναδιοργανώσει πλήρως μια μικρή, έως τότε, εταιρεία σαν τη Ferrari, και ιδιαίτερα τον κλάδο που αφορά τα μοντέλα παραγωγής της, δημιουργώντας με την καθοδήγησή του μια εντυπωσιακή και σίγουρα την πιο πλήρη και ποθητή σήμερα γκάμα υπερ-αυτοκινήτων. Παράλληλα, αποτέλεσε τον ενορχηστρωτή μιας προσπάθειας στο πολύχρωμο τσίρκο της F1 που απαριθμεί κατά τη διάρκεια της θητείας του 8 τίτλους στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, 6 στο Πρωτάθλημα Οδηγών και 118 στο σύνολο νίκες.

Mετά το πέρας της εκδήλωσης και με όλους τους παρευρισκομένους να έχουν δημιουργήσει γύρο του έναν ανθρώπινο κλοιό, ο πάντοτε «αρχοντικός» σε συμπεριφορά (ακόμα και στο ντύσιμό του!) Luca di Montezemolo βγήκε για τελευταία φορά ως Πρόεδρος της εταιρείας από την πύλη του Maranello, οδηγώντας την προσωπική του Ferrari FF…_Χ.Α.


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ