top icon
Επικαιρότητα

Το 2019 θα παρουσιαστεί η junior Porsche Panamera!

Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής της, η Porsche μεταθέτει για το 2019 την παρουσίαση της νέου 5θυρου κουπέ μοντέλου της.

Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξής της, η Porsche μεταθέτει για το 2019 την παρουσίαση της νέου 5θυρου κουπέ μοντέλου της.

Σύμφωνα με το υπάρχον πρόγραμμα ανάπτυξης (Porsche Product Strategy 2018), η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά νέων μοντέλων, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνεται και η «μικρή» Panamera, ένα αυτοκίνητο που πιθανολογείται ότι θα ονομάζεται Pajun (σ.σ.: η ομομασία προέρχεται από τις λέξεις PAnamera Junior!) αποτελώντας τον αντίπαλο καταξιωμένων προτάσεων της μεσαίας κατηγορίας, όπως είναι η σειρά 5 της BMW, η E Class της Mercedes και το Α6 της Audi. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το όλο project παρουσίασης της «μικρής» Panamera μετατίθεται για το 2019, καθώς οι προτεραιότητες της εταιρείας –αν μη τι άλλο, σε εμπορικό επίπεδο- φαίνεται να περιλαμβάνουν, εκτός της νέας Macan, το ντεμπούτο ενός εντελώς νέου μοντέλου μικρότερο της Boxster αλλά και ενός κουπέ, που θα τοποθετείται ανάμεσα στις 911 και 918 Spyder, το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Ferrari 458. Συν τοις άλλοις, ιδιαίτερα καθοριστικός φαίνεται να είναι εδώ ο ρόλος της «μαμάς» VW, η οποία φαίνεται να πιέζει σθεναρά την Porsche, ώστε να περιορίσει τις επερχόμενες επενδύσεις της στην εξέλιξη νέων μοντέλων σε τέτοιο βαθμό ώστε να συνεισφέρει όσο το δυνατόν περισσότερο στην αύξηση της κερδοφορίας της VW AG.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Porsche Pajun, όποτε κι αν παρουσιαστεί τελικά, αναμένεται να φέρει αρκετές σχεδιαστικές επιρροές από την Panamera υιοθετώντας στον τομέα αυτό την ίδια «φόρμουλα» που υιοθετήθηκε στην Macan σε σχέση με τη μεγαλύτερη Cayenne. Όσον αφορά την αφετηρία της γκάμας της, κάτω από το καπό είναι πολύ πιθανό να δούμε των γνωστό V6 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα ντίζελ της Audi. Σε ότι, τέλος, αφορά τους κινητήρες βενζίνης, στην κορυφή είναι πολύ πιθανό να δούμε μια έκδοση που θα αγγίζει σε ισχύ τους 500 ίππους._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ