X
Επικαιρότητα

Το 2015 η πρώτη υβριδική Ferrari, το 2012 ο αντικαταστάτης της Enzo

Η προσαρμογή στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις χτυπά επιτακτικά πλέον την πόρτα της Ferrari, με το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας να αναμένεται μέσα στο 2015.

Η προσαρμογή στις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις χτυπά επιτακτικά πλέον την πόρτα της Ferrari, με το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας να αναμένεται μέσα στο 2015.
Ωστόσο, με πρόσφατες δηλώσεις του στο βρετανικό ηλεκτρονικό τύπο, ο CEO της εταιρείας, Amedeo Felise, δήλωσε με έμφαση πως «κανείς σήμερα δεν μπορεί να υποχρεώσει τη Ferrari να βάλλει στην παραγωγή ένα υβριδικό μοντέλο». Στην ουσία, όπως πρόσθεσε, «το όλο θέμα αποδεικνύεται πως είναι περισσότερο πολιτικό παρά ουσιαστικό». Υπερθεματίζοντας μάλιστα, ο μεγάλος άνδρας της Ferrari συμπλήρωσε με νόημα πως «η μείωση των εκπομπών ρύπων των μοντέλων μας ασφαλώς και δεν θα σώσει τον πλανήτη, παρά μόνο θα αυξήσει το κόστος παραγωγής τους». Μολαταύτα, όντας ξεκάθαρα πλέον υπό το καθεστώς έντονων «πιέσεων», οι Ιταλοί της Ferrari ήδη εργάζονται πάνω σε συγκεκριμένες ιδέες-προτάσεις, άμεσα συνδεδεμένες με την υβριδική τεχνολογία, σε μια προσπάθεια… συμβιβασμού, μέχρι το 2015, ανάμεσα στον πατροπαράδοτα σπορτίφ χαρακτήρα των μοντέλων από το Μαρανέλο και τις ολοένα και πιο αυστηρές περιβαλλοντικές απαιτήσεις της εποχής μας. Ως συνέπεια των παραπάνω, όπως όλα δείχνουν, η πρώτη υβριδική Ferrari αναμένεται να παρουσιαστεί το 2015, πιθανότητα κάτω από τον μανδύα του αντικαταστάτη της 599 Fiorano.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Amedeo Felise αποκάλυψε πως το ντεμπούτο της νέας Enzo έχει προγραμματιστεί για το 2012. Την κίνηση για το νέο ιταλικό super car δεν θα παρέχει ο γνωστός V12 της εταιρείας, αλλά ένας ολοκαίνουργιος (και πιο οικονομικός, ασφαλώς) V8 κινητήρας, με δύο τούρμπο και σύστημα άμεσου ψεκασμού του καυσίμου, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 700 ίππους. Πολλά από τα επιμέρους μέρη της νέας Enzo θα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, χωρίς όμως η χρήση τους να είναι εκτεταμένη, όπως συμβαίνει με τη νέα McLaren, ιδιαίτερα όσον αφορά το πλαίσιο, για λόγους που σχετίζονται με τη δυνατότητα επισκευής του σε περίπτωση ατυχήματος. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!