X
Επικαιρότητα

To 2011 έρχονται τα νέα Mini Coupe και Roadster

Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε την πρόθεση της τελευταίας να δώσει το πράσινο φως, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή και διάθεση των νέων Mini Coupe και Roadster, μέσα στο 2011.

Ανώτατο στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε την πρόθεση της τελευταίας να δώσει το πράσινο φως, ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή και διάθεση των νέων Mini Coupe και Roadster, μέσα στο 2011.
Σε δημοσιογραφική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Λ. Άντζελες των ΗΠΑ, o Αντιπρόεδρος της αμερικάνικης Mini, Jim McDowell, επιβεβαίωσε την έντονη κινητικότητα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στους κόλπους της μάρκας και –παράλληλα- την απόφαση της να επιταχύνει τη διάθεση των εκδόσεων Coupe και Roadster, που είδαμε όλοι για πρώτη φορά, υπό τη μορφή πρωτοτύπων μοντέλων, στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης το 2009. Και όλα αυτά τη στιγμή, που ποικίλες δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι, εκτός από τις δύο αυτές παραλλαγές του μοντέλου, η εταιρεία διερευνά ήδη την περαιτέρω επέκταση της γκάμας του Mini με την προσθήκη μιας 7θέσιας έκδοσης (Countryman Plus), αλλά και της… περιπετειώδους Beachcomber. Αν τελικά οι τελευταίες αυτές πληροφορίες επιβεβαιωθούν και στην πράξη, τότε πρακτικά και σε λίγα μόλις χρόνια από σήμερα, η γκάμα του Mini θα απαρτίζεται από –ούτε λίγο ούτε πολύ- οχτώ εκδόσεις αμαξώματος: την κλασσική χάτσμπακ, την Clubman, την Cabrio, την Countryman, την Countryman Plus, την Coupe, τη Roadster και την Beachcomber!

Όπως διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους το τοπικού τύπου, η διάθεση του νέου Mini Coupe θα ξεκινήσει στις αγορές της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού έξι μόλις μήνες μετά την αντίστοιχη της έκδοσης Countryman, ενώ του Mini Roadster έξι μήνες μετά. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το νέο Countryman παρουσιάζεται επίσημα στις ΗΠΑ στις αρχές του προσεχούς χρόνου, σε αντίθεση με την Ευρώπη, όπου το γερμανικό SUV αναμένεται περί τις αρχές του φθινοπώρου, τα νέα Mini Coupe και Roadster αναμένονται να κάνουν το εμπορικό ντεμπούτο τους στη Γηραιά Ήπειρο, αντίστοιχα την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2011.
Το Mini Coupe θα διαθέτει αυστηρά 2θεσια διάταξη και θα χαρακτηρίζεται σχεδιαστικά από την έντονη κλίση του καπό και του εμπρόσθιου παρμπρίζ. Όσον αφορά στα μηχανικά του μέρη, η «βάση» της έκδοσης Coupe αναμένεται να είναι εκείνη των υπερτροφοδοτούμενου Mini Cooper S/Cooper S Works των 180 και 211 ίππων αντίστοιχα. Σε ότι αφορά στο Roadster τέλος, ουσιαστικά πρόκειται για την ανοιχτή παραλλαγή του Coupe, με αντίστοιχες επιλογές στα μηχανικά μέρη, μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και σταθερά roll bars πίσω από τα καθίσματα. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!