X
Επικαιρότητα

Tesla Model S

Την έναρξη παραγγελιών για ένα νέο ηλεκτροκίνητο σεντάν, ανακοίνωσε η Tesla Motors. Το Model S έχει εμβέλεια έως 480 χλμ. και τιμή 49.900 δολάρια.

Μετά το Roadster, η Tesla Motors αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή για την παραγωγή και ενός ηλεκτρικού οικογενειακού μοντέλου. Το Model S είναι ένα σεντάν μήκους σχεδόν 5 μέτρων, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 5 ενήλικες επιβάτες και δύο μικρά παιδιά.
Η έναρξη παραγωγής αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του 2011, με τη βασική τιμή να ορίζεται στα 49.900 δολάρια. Το Model S θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, με ακτίνα δράσης 260, 370 και 480 χλμ. αντίστοιχα. Οι μπαταρίες τοποθετούνται στο πάτωμα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός ο χώρος κάτω από το καπό.
Η τελική ταχύτητα του μοντέλου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα, ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ. χρειάζονται περίπου 6 δλ. Οι μπαταρίες μπορούν να φορτιστούν σε οποιαδήποτε οικιακή παροχή ρεύματος, σε χρόνο που μπορεί να περιοριστεί ως τα 45 λεπτά.
Οι παραγγελίες για το Model S έχουν ήδη αρχίσει μέσω του διαδικτύου αλλά και των εκθέσεων της Tesla στην Καλιφόρνια. Εντός του 2009 σχεδιάζονται τα εγκαίνια εκθέσεων σε αρκετές ακόμη πόλεις των ΗΠΑ, όπως επίσης στο Λονδίνο και το Μόναχο._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!