top icon
Επικαιρότητα

Terrafugia Translition: το «αεραυτοκίνητο»

Ένα αυτοκίνητο που πετάει; Αυτό υποστηρίζει η εταιρεία Τerrafugia για ένα όχημα ανάλογων δυνατοτήτων, που το αποκαλεί «Translition» (μεταλλαγή) και που προς το παρόν «ζεί» μόνο στις οθόνες των υπολογιστών της. Ένα μοντέλο με κλίμακα 1:5 που υπόκειται σε δοκιμές στις εγκαταστάσεις του ΜΙΤ παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες σε αεροναυτική έκθεση στις ΗΠΑ.
 
Αυτοί που το σχεδίασαν λένε πως το «Translition» είναι ένα είδος τετρακίνητου αυτοκινήτου, που εξοπλίζεται με αναδιπλούμενα φτερά και έλικα πίσω για την πτήση. Το… αεραυτοκίνητο φέρει επίσης μονάδα δορυφορικής πλοήγησης GPS, αεροδυναμικούς προφυλακτήρες, αερόσακους και ηλεκτρονικό υπολογιστή.
 
Το διθέσιο «Translition», που οι επίδοξοι –και αισιόδοξοι- κατασκευαστές του πιστεύουν ότι θα αρχίσει να παράγεται το 2009, έχει για να πετά ένα κινητήρα Rotax «912ULS» των 100 ίππων. Μετά την προσγείωσή του ο κινητήρας που δίνει ζωή στον έλικα του αεραυτοκινήτου σταματά και μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα «μαζεύονται» οι πτέρυγές του.
 
Κατόπιν, το ειδικό σύστημα ανάρτησης φροντίζει ενεργοποιούμενο την κίνηση του οχήματος, με τις ιδιότητες ενός κανονικού αυτοκινήτου. Η τιμή του υπολογίζεται γύρω στα 115.000 ευρώ κι όσοι επιθυμούν να το αποκτήσουν, έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν από τώρα το 5% της αξίας του, ώστε να τοποθετηθούν στην απαραίτητη λίστα.
 
TERRAFUGIA TRANSLITION
Μήκος: 3,2 μέτρα
Πλάτος: 2,03 μέτρα
Ύψος: 2,03 μέτρα   

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ