top icon
Επικαιρότητα

Τέλος εποχής για το Civic Type-R

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ιαπωνική εταιρεία, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Civic πρόκειται να κλείσει τον κύκλο του για την ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ιαπωνική εταιρεία, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Civic πρόκειται να κλείσει τον κύκλο του για την ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.
 

Δεν πρόκειται για μια «προσχεδιασμένη» κίνηση της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά για μια υποχρεωτική απόφασή της, που υπαγορεύεται από τις ισχύουσες στη Γηραιά Ήπειρο προδιαγραφές ρύπων. Και αυτό, γιατί ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας των 201 ίππων με τον οποίο εξοπλίζεται το «καυτό» χάτσμπακ της Honda δεν πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro 5, τις οποίες πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν βάση της ισχύουσας νομοθεσίας όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που θα πωλούνται από 1/1/2011 και εξής στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως ανακοινώθηκε από τους ιθύνοντες της Honda, η παραγωγή των ευρωπαϊκών Type-R θα σταματήσει στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα διακοπεί και η διάθεσή του στις κατά τόπους αγορές της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο, το εργοστάσιο της Honda στην Αγγλία θα συνεχίζει την κατασκευή του μοντέλου, το οποίο θα συνεχίσει να διατίθεται στις αγορές της Ν. Αφρικής και της Αυστραλίας. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ