top icon
Επικαιρότητα

Teewave AR.1

Το νέο διθέσιο σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπό της παρουσιάζει στο Τόκιο η Gordon Murray Design Limited, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Toray Industries Inc.

Το νέο διθέσιο σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπό της παρουσιάζει στο Τόκιο η Gordon Murray Design Limited, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Toray Industries Inc.
 
Όλοι γνωρίζουν τον Γκόρντον Μάρεϊ, όχι μόνο από την επιτυχημένη παρουσία του στη Formula 1 στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80, αλλά και από τη συνεργασία του με τη McLaren για τη δημιουργία του εξαιρετικού δίθυρου σπορ τριθέσιου μοντέλου «F1», του οποίου η αγωνιστική έκδοση κέρδισε τις «24 ώρες» του Μαν. Επίσης, και από αρκετές άλλες μετέπειτα δραστηριότητές του στον κόσμο της Αυτοκίνησης.

 
Ο κορυφαίος σχεδιαστής και αεροδυναμιστής με την ικανότατη ομάδα ανθρώπων που τον περιβάλλει, εντυπωσιάζει γι ακόμη μια φορά, με το διθέσιο σπορ ηλεκτρικό πρωτότυπο Τeewave AR.1, που αναπτύχθηκε σε χρόνο εννέα μηνών με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας Toray Industries Inc. Τα πρώτα στοιχεία για το αυτοκίνητο, καθώς και οι πρώτες του φωτογραφίες, δημοσιεύτηκαν στον ειδικό τύπο προ διμήνου… 
 
Το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο έχει εξαιρετικά χαμηλό βάρος, μόλις 850 κιλών συμπεριλαμβανομένων και των 240 κιλών της μπαταρίας, 400 λιγότερα από το Tesla. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί επίσης στο χαμηλό κέντρο βάρους και στη γεωμετρία της ανάρτησης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άριστη ποιότητα κύλισης και το κράτημα.

 
TEEWAVE AR.1
ΒΑΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πλαίσιο: Carbon Fibre Monocoque
Μήκος: 3.975 χλστ.
Πλάτος: 1.765 χλστ.
Ύψος: 1.154 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.610 χλστ.
Βάρος (μαζί με τη μπαταρία): 850 κιλά
Θέση κινητήρα: Στο κέντρο
Μετάδοση κίνησης: Στους πίσω τροχούς
Ισχύς: 64 ίπποι
Ροπή: 180 Νm
Κύκλος στροφής: 9,5 μέτρα
Μπαταρία: Lithium-Ion
Ανώτατηταχύτητα: 147 χλμ./ώρα
0-100 χλμ./ώρα: 11,4 δλ.
Αυτονομία: 186 χλμ.
Χρόνος φόρτισης: 6 ώρες
Ελαστικά εμπρός: 175/55 R16 5.5J
Ελαστικά πίσω: 225/45 R17 7.5J
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ