Τελικά, δεν θα αναζητήσει άμεσα η Ελληνική Αστυνομία τους κατόχους των εναπομεινάντων ανασφάλιστων οχημάτων για την επιβολή προστίμων, καθώς φαίνεται πως ακόμη δεν έχει καταστεί σαφές πόσα από αυτά όντως κυκλοφορούν στους δρόμους μας και πόσα έχουν αδρανοποιηθεί-καταστραφεί εδώ και δεκαετίες.
Η αλλαγή αυτή προέκυψε από μια νέα απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, δια της οποίας τροποποιείται η σχετική με αυτές τις διαδικασίες απόφαση που είχε εκδώσει στις αρχές του 2016 ο τότε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Έτσι λοιπόν, σε ηλεκτρονική εφαρμογή που θα λειτουργήσει στο ΤΑXISnet, στην διεύθυνση www.aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρίσκουν και να εκτυπώνουν τα ειδοποιητήρια για τον εντοπισμό ανασφάλιστων δικύκλων ή αυτοκινήτων τους. Με αυτά θα ενημερώνονται για το πώς μπορούν να ξεχρεωθούν οχήματα που βρίσκονται εκτός ζωής εδώ και πολλά χρόνια, μέσω μιας αυτοματοποιημένης και ευέλικτης διαδικασίας, αλλά και τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβαίνουν προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, αν ακόμη τα έχουν ανασφάλιστα.
Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες παρακολουθήσαμε μεταξύ άλλων και κωμικές καταστάσεις, με ορισμένους επαγγελματικούς κύκλους να θριαμβολογούν για τον εντοπισμό 1.500.000 ανασφάλιστων οχημάτων, πολλά από τα οποία έχουν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο από την εποχή που τα υποπολλαπλάσια της δραχμής (δεκάρες) είχαν τρύπα στη μέση.
Παρά τη σύγχιση αυτή, που προέκυψε από τη χρήση μιας αναξιόπιστης λόγω πολυκαιρίας βάσης δεδομένων, η όλη κίνηση για τον εντοπισμό των πραγματικά ανασφάλιστων (που δεν είναι ή τουλάχιστον δεν ήταν καθόλου λίγα) ήταν απόλυτα λογική, χρήσιμη και απαραίτητη. Έπρεπε να γίνει και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα ολοκληρωθεί αισίως…