top icon
Επικαιρότητα

Tata Nano

Το φθηνότερο αυτοκίνητο του κόσμου λάνσαρε και επίσημα στην Ινδία η Tata Motors. Φέρει 2κύλινδρο κινητήρα 625 κ.εκ., με ισχύ 35 ίππων.

Η οικονομική ύφεση καθυστέρησε κατά ένα εξάμηνο το λανσάρισμα στην αγορά της Ινδίας του Nano. Έστω και με μειωμένη δυνατότητα παραγωγής, η Tata Motors ανακοίνωσε ότι δέχεται παραγγελίες για το αυτοκίνητο των 1.700. Όσο για τις παραδόσεις, αυτές θα αρχίσουν τον Ιούλιο.
 
Το αμάξωμα των 3,1 μέτρων και των 600 κιλών εξοπλίζεται με 2κύλινδρο κινητήρα 625 κ.εκ. απόδοσης 35 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με κιβώτιο 4 σχέσεων. Η τελική ταχύτητα του μοντέλου φθάνει τα 105 χλμ./ώρα, η κατανάλωση τα 4,2 λ./100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τα 101 γ./χλμ.
 
Όσο για τα επίπεδα εξοπλισμού, είναι τόσο φτωχά όσο πιστεύαμε. Η βασική έκδοση περιλαμβάνει μόνο αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα, η CX κλιματισμό και η… πλούσιαLX επιπλέον κεντρικό κλείδωμα, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, φώτα ομίχλης και θήκη για ποτήρι στην κεντρική κονσόλα. Η εγγύηση ισχύει για 18 μήνες ή για 24.000 χλμ.
 
Με το Nano, η Tata Motors στοχεύει στα εκατομμύρια των Ινδών που μέχρι σήμερα μετακινούνταν με μοτοσικλέτα. Η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πρόσφατα στη Γενεύη το Nano Europa, την πρωτότυπη δηλαδή μορφή του μοντέλου που μελλοντικά θα πωλείται στην ανατολική Ευρώπη. Η τιμή του αναμένεται να πλησιάζει τα 5.000 ευρώ, ώστε να πληροί τα στάνταρντ ασφαλείας._Κ.Μπ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ