X
Επικαιρότητα

Τα πρωτότυπα του Ντιτρόιτ

Είναι οικολογικά, οικονομικά και, ασφαλώς, διαφορετικά. Ο λόγος για τα πρωτότυπα οχήματα Dodge Zeo, Jeep Renegade και Chrysler ecoVoyager, που αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις του κοινού, στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, στις αρχές του επόμενου έτους.

Η πρόταση της Dodge ανήκει στην κατηγορία των σπορ βάγκον και φέρει το όνομα Zeo. Αν και τετράθυρο, το αυτοκίνητο διαθέτει αμιγώς τετραθέσια διάταξη, καθώς και ιδιαίτερα δυναμικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Οι επιδόσεις του Zeo εντυπωσιάζουν, αφού ο ηλεκτροκινητήρας του εξασφαλίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων και επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ/ώρα που οποία δεν ξεπερνά τα 6 δευτερόλεπτα.

Εξίσου οικολογικό είναι και το νέο πρωτότυπο της Jeep, Renegade, το οποίο διαθέτει δυο κινητήρες, έναν ηλεκτρικό και έναν πετρελαίου. Ο σχεδιασμός του είναι άκρως φουτουριστικός, ενώ τα πάντα βασίζονται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, το οποίο περιορίζει το βάρος του, βελτιώνοντας, κατά συνέπεια, τις επιδόσεις.

Τον οικολογικό δρόμο αποφάσισε να ακολουθήσει και η Chrysler, παρουσιάζοντας στο Ντιτρόιτ το υδρογονοκίνητο ecoVoyager. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου, οι οποίες τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 200 KW. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει, καθώς το ecoVoyager  εξασφαλίζει αυτονομία 480 χιλιόμετρα, ενώ χρειάζεται 8 δευτερόλεπτα, προκειμένου να «πιάσει» τα πρώτα 100 χλμ/ώρα, από στάση. Αντίστοιχα και αυτό είναι αυστηρά τετραθέσιο, όπως το Dodge Zeo.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!