X
Επικαιρότητα

Τα νέα MINI Cooper SD και MINI One First

Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει επίσημα δύο ακόμα εκδόσεις του δημοφιλούς MINI, την κορυφαία πετρελαιοκίνητη Cooper SD, αλλά και την βασική βενζινοκίνητη, που φέρει την ονομασία One First.

Η γερμανική εταιρεία αποκαλύπτει επίσημα δύο ακόμα εκδόσεις του δημοφιλούς MINI, την κορυφαία πετρελαιοκίνητη Cooper SD, αλλά και την βασική βενζινοκίνητη, που φέρει την ονομασία One First.

Πρόκειται για δύο πολύ ενδιαφέροντα μηχανικά σύνολα που σήμερα έρχονται να προστεθούν στην ήδη πολυπληθή γκάμα κινητήρων του νέου MINI. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα πετρελαίου χωρητικότητας 2,0 λίτρων, ο οποίος ενσωματώνει κορυφαίες για την κατηγορία λύσεις (TwinPower Turbo Technology, τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας, σύστημα common rail με πίεση λειτουργίας έως και 2.000 bar κοκ) αποδίδοντας 170 ίππους καθώς και ροπή 360 Nm από τις μόλις 1.500 σ.α.λ. Ο συγκεκριμένος κινητήρας, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός ντίζελ που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε MINI, εξασφαλίζει στην έκδοση CooperSD, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, όχι μόνο εντυπωσιακές επιδόσεις (βλ. 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3 δλ. στην έκδοση με χειροκίνητο κιβώτιο και 7,2 δλ. στην αυτόματη), αλλά και εξαιρετική για το είδος και τον κυλινδρισμό του οικονομία καυσίμου, που ανέρχεται στα μόλις 4,0 έως 4,1 λιτ./100 χλμ.

Στην αντίπερα όχθη, τώρα, η βασικός κινητήρας βενζίνης της έκδοσης One First, που δεν είναι άλλος φυσικά από έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.200άρη, αποδίδει 75 ίππους και ροπή 150 Nm από τις μόλις 1.400 σ.α.λ. Και εδώ, φυσικα, οι τεχνολογικές περγαμηνές του εν λόγω συνόλου κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες είναι, καθώς διαθέτει διπλό υπερσυμπιεστή, σύστημα άμεσου ψεκασμού του καυσίμου και διπλό Vanos. Σύμφωνα με την εταιρεία, το MINI One First καταφέρνει να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα καταναλώνοντας 5,0 έως 5,2 λιτ./100 χλμ.

Η διάθεση των εκδόσεων Cooper SD και One First στην ευρωπαϊκή αγορά έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!