X
Επικαιρότητα

Τα μελλοντικά μοντέλα της Mercedes

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει πάνω από 10 νέα μοντέλα έως τα τέλη της δεκαετίας σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί ως ο πλέον πετυχημένος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων και σε επίπεδο πωλήσεων.

Η γερμανική εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει πάνω από 10 νέα μοντέλα έως τα τέλη της δεκαετίας σε μια προσπάθεια να καθιερωθεί ως ο πλέον πετυχημένος κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων και σε επίπεδο πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα στο παγκόσμιο αυτοκινητικό στερέωμα, ο φιλόδοξος αυτός στόχος της Mercedes δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα παρά μόνο μέσω της αύξησης των πωλήσεων της, κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε πρακτικό επίπεδο σε περαιτέρω επέκταση της ήδη πολυσυλλεκτικής γκάμας της. Για να καταστεί αυτό εφικτό, οι ιθύνοντες της εταιρείας αναμένεται να χρησιμοποιήσουν από εδώ και στο εξής τέσσερις νέες πλατφόρμες (σ.σ.: ήδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης τους), γεγονός που αναμένεται να επιφέρει μείωση του κόστους, αλλά ταυτόχρονα και του συνολικού χρόνου εξέλιξης κάθε νέου μοντέλου της. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας, η Mercedes θα χρησιμοποιήσει τις νέες πλατφόρμες που φέρουν τις ονομασίες MFA (προσθιοκίνητα μοντέλα), MRA (μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς), MΗΑ (crossover) και MSA (για σπορ μοντέλα, όπως οι SL και SLK). Ας δούμε όμως αναλυτικά τι νέο περιμένουμε από τη Mercedes μέσα στα προσεχή χρόνια.

CLA: Το 4θυρο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας (όπως και η GLA, η crossover εκδοχή του), δεν αναμένεται να υποστεί αλλαγές για τουλάχιστον τρία χρόνια από σήμερα. Το 2018, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται να «φρεσκαριστεί» σχεδιαστικά συνεχίζοντας ασφαλώς να βασίζεται στη νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της εταιρείας την οποία υιοθετούν οι γνωστές Α και Β Class.

C-Class: Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η υβριδική έκδοση της νέας C-Class αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στην επερχόμενη Έκθεση του Παρισιού. Επιπρόσθετα, μέσα στο 2015, στη γκάμα της C-Class πρόκειται να προστεθεί και η κορυφαία έκδοση AMG, ενώ προς τα τέλη της οι Γερμανοί πρόκειται να παρουσιάσουν μια 2πορτη κουπέ παραλλαγή του, καθώς και μια με ανοιγόμενη μαλακή(;) οροφή. Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η εταιρεία έχει ήδη στα σκαριά και μια 4θυρη έκδοση της νέας C-Class, με coupe όμως σχεδίαση. Προφανώς και θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να ανταγωνιστεί τη σειρά 4 της BMW…

Ε-Class: Μετά το περσινό redesign, η Ε-Class αναμένεται να συνεχίζει την πορεία της στις επιμέρους αγορές έως και το 2016, όταν και θα παρουσιαστεί το νέο μοντέλο (σε 4θυρες, κουπέ, στείσον και convertible εκδόσεις), το οποίο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MRA.

S-Class: Στην Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο αναμένουμε την πρεμιέρα της έκδοσης S550 plug-in-hybrid, η οποία θα διαθέτει ένα 3λιτρο V6 κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνδυαστικά θα αποδίδουν περί τους 436 ίππους. Τον Νοέμβριο στην Έκθεση του Λ. Άντζελες θα παρουσιαστεί η πολυτελής έκδοση Maybach, ενώ πολύ αργότερα (πιθανότητα στα τέλη του 2016), στη γκάμα αναμένεται να προστεθεί και η ανοιχτή έκδοση του μοντέλου.

CLS: Για την CLS οι έως τώρα πληροφορίες μιλούν για ένα εκτεταμένο face lift, το οποίο όμως δεν αναμένεται να δούμε πριν τα τέλη του 2017.

SLK: Είναι πολύ πιθανό, ακόμα και μέσα στη τρέχουσα χρονιά, το δημοφιλές 2θεσιο ανοιχτό μοντέλο της Mercedes να υποστεί μια μικρή σχεδιαστική ανανέωση.

SL: Toφρεσκάρισμα της Mercedes SL τοποθετείται χρονικά μέσα στο 2015. Το εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιεί, όπως και η νέα SLK, την εντελώς νέα πλατφόρμα MSA δεν αναμένεται να παρουσιαστεί σε χρόνο μικρότερο των πέντε ετών από σήμερα.

GLK: Μέσα στο 2015 αναμένεται και η ανασχεδιασμένη GLK, με το νέο compact crossover της Mercedes να ξεχωρίζει για τη λιγότερο τετραγωνισμένη σχεδίασή του.

GL: Αντίστοιχα, η μεγαλύτερη GL αναμένεται να ανανεωθεί και αυτή μέσα στο 2015. δύο χρόνια αργότερα θα παρουσιαστεί το εντελώς νέο μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στην πλατφόρμα MHA.

MLC: Πρόκειται για το αντίπαλο δέος της BMW X6 και ασφαλώς πρόκειται για την πιο σπορτίφ εκδοχή της γνωστής μας ML, η οποία θα φέρει σχεδιαστικά στοιχεία που θα παραπέμπουν σε κουπέ μοντέλο. Η πρεμιέρα της υπολογίζεται πως θα πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015.

ML: Μέσα στο φθινόπωρο, η εταιρεία πρόκειται να μας παρουσιάσει μια ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου. Οι μεγάλες (και πιο ριζικές) αλλαγές στο «μεγάλο» crossover της εταιρείας δεν αναμένονται πριν τα μέσα του 2017.

GClass: Ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες μιλούν για την αντικατάσταση του θρυλικού αυτού μοντέλου μέσα στο 2016. Αν αυτές επαληθευτούν, πάντως, καλό είναι να μην περιμένετε σημαντικές αποκλίσεις σε σχέση με το σχεδιαστικό προφίλ του υπάρχοντος μοντέλου.

AMG GT: Πρόκειται για το πολυσυζητημένο νέο σπορ κουπέ μοντέλο της Mercedes, το οποίο αντικαθιστά την SLS. Με τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση πίσω, η νέα GT θα αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο της Porsche 911. Η επίσημη αποκάλυψή του είναι πλέον ζήτημα εβδομάδων._Χ.A.


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!