top icon
Επικαιρότητα

Τα έξυπνα φώτα LED της νέας Mercedes CLS

Η νέα Mercedes CLS , που θα παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές φθινόπωρο, θα είναι εφοδιασμένη με μια πρωτοποριακή τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων.

Η νέα Mercedes CLS , που θα παρουσιαστεί επίσημα το προσεχές φθινόπωρο, θα είναι εφοδιασμένη με μια πρωτοποριακή τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων.

Η επίσημη… αποκάλυψη των μυστικών που κρύβει η νέα Mercedes CLS μόλις άρχισε. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, οι οποίοι χθες έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του αυτοκινήτου, η νέα CLS θα είναι φορέας μιας πρωτοποριακής όσο και… έξυπνης στην πράξη τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για φώτα τεχνολογίας LED με πολλαπλή όμως δέσμη, τα οποία υπόσχονται βελτιωμένη ορατότητα τη νύχτα. Στοιχείο, ασφαλώς, που πρωτίστως ενισχύει την παρεχόμενη ενεργητική ασφάλεια σε συνθήκες μειωμένου φυσικού φωτισμού. Αναλυτικότερα, τα φώτα της νέας CLS αποτελούνται από 24 ανεξάρτητα και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα LED, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την φωτεινότητά του από μόνα τους με συχνότητα 100 φορές το δευτερόλεπτο με τη βοήθεια τεσσάρων ανεξάρτητων μονάδων ελέγχου. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, απαραίτητη κρίθηκε η συνεργασία τους με μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που βρίσκεται τοποθετημένη στο εμπρός παρπρίζ της νέας CLS και παρέχει στο προηγμένο λογισμικό ελέγχου τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και παραμέτρους. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για φώτα ενεργητικού τύπου, καθώς για παράδειγμα όταν στο αντίθετο ρεύμα υπάρχει αυτοκίνητο, για να μην τυφλώνεται ο οδηγός του, το αριστερό φως αυτόματα μειώνει την έντασή του, σε αντίθεση με το δεξί που συνεχίζει να παρέχει την ίδια ποσότητα φωτισμού.

Επίσης, σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης, τα Multibeam LED φώτα της νέας CLS προσαρμόζουν την… συμπεριφορά τους στις στροφές ανάλογα με τις συνθήκες (σημ.: τα 24 στοιχεία των φώτων μπορούν να περιστραφούν σε γωνία 12 μοιρών είτε δεξιά είτε αριστερά πριν καν ο οδηγός στρίψει το τιμόνι, με την κάμερα να έχει διαγνώσει από πριν την ύπαρξη επικείμενης στροφής), ενώ τα δυσδιάκριτα οχήματα που προπορεύονται αυτόματα φωτίζονται περισσότερο. Επίσης, πριν το αυτοκίνητο προσεγγίσει μια πλατεία, η μονάδα ελέγχου των φώτων έχει ήδη ενεργοποιήσει αμφότερα τα γωνιακά φώτα (cornering lights) αυξάνοντας έτσι την παρεχόμενη ορατότητα. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η απόδοση της μεγάλης σκάλας φώτων έχει εμβέλεια αυξημένη κατά 20% σε σχέση με τα συμβατικά φώτα LED αγγίζοντας τα 485 μέτρα!_Χ.Α.  

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ