X
Επικαιρότητα

Τα δημοφιλέστερα premium SUV του 2014 στην Ευρώπη

Ας δούμε τους πρωταγωνιστές του είδους στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και τις προοπτικές της τελευταίας σε επίπεδο πωλήσεων την προσεχή 2ετια.

Ας δούμε τους πρωταγωνιστές του είδους στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς και τις προοπτικές της τελευταίας σε επίπεδο πωλήσεων την προσεχή 2ετια.

Οι οπαδοί των premium SUV οχημάτων στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς δε φαίνεται να ενστερνίζονται την ανάγκη(;) για… λιτό βίο, μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία εμφανίζει τα τελευταία χρόνια μία εξαιρετική δυναμική τροχιά. Όπως όλα δείχνουν, το 2015 θα είναι η χρονιά που η εν λόγω κλάση θα υπερβεί σε πωλήσεις το «ψυχολογικό» φράγμα των 500.00 μονάδων, ενώ, σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς, για το 2016 θα πρέπει να αναμένουμε 100.000 επιπλέον ταξινομήσεις σε σχέση με τις εκτιμήσεις για τη φετινή χρονιά. Δεν είναι μόνο η αδιαμφισβήτητη… ροπή των Ευρωπαίων στις προτάσεις της κατηγορίας, αλλά και η… συνάθροιση πολλών νέων μοντέλων, όπως για παράδειγμα το νέο Land Rover Discovery Sport, ένα αυτοκίνητο που παραλαμβάνει τη σκυτάλη από το Freelander ευελπιστώντας μάλιστα μέσα στο 2015 να κερδίσει την εμπιστοσύνη 40.000 περίπου οδηγών. Ποια ήταν όμως τα μοντέλα που πρωταγωνίστησαν στη δημοφιλή αυτή κλάση τη χρονιά που πέρασε;

Volvo XC60

Πρώτο στην άτυπη αυτή κούρσα… τερμάτισε το Audi Q3, που ξεπέρασε τις 76.000 ταξινομήσεις σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με το 2013 της τάξης του 3%. Ωστόσο, ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας ήταν το XC60 της σουηδικής Volvo, το οποίο όχι μόνο κατάφερε να «προσπεράσει» τα ιερά τέρατα του είδους, αλλά συνάμα να ανέβει τέσσερα «σκαλιά» και να κλείσει το 2014 κατακτώντας την δεύτερη θέση του βάθρου με 62.650 πωλήσεις και άνοδο, σε σύγκριση με το 2013, που άγγιξε το 35%. Η «μάχη» για τις επόμενες θέσεις ανάμεσα στην BMW X1 και το Audi Q5 ανέδειξε νικητή με βραχεία κεφαλή την πρώτη, ενώ εξαιρετική ήταν και η επίδοση του «σικάτου» Range Rover Evoque, το οποίο κλείνει την πρώτη «5άδα» με συνολικές πωλήσεις 50.828 μονάδων. Μέσα στο ευρωπαϊκό αυτό «Top 10» συναντάμε δύο… πρωτάρηδες, τις νέες Mercedes GLA και Porsche Macan, που με λιγότερους από 12 μήνες συμμετοχής στις επί μέρους αγορές ολοκλήρωσαν τη χρονιά στις θέσεις 7 και 10, με 44.930 και 14.611 πωλήσεις αντίστοιχα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!