top icon
Επικαιρότητα

Τα Audi RS3 και Q3 Concept στο Παρίσι;

Πληθαίνουν οι αναφορές στον ηλεκτρονικό Τύπο που θέλουν την Audi να παρουσιάζει τελικά στην Έκθεση του Παρισιού την πρωτότυπη εκδοχή του πολυαναμενόμενη Q3, αλλά και την έκδοση RS του δημοφιλούς της χάτσμπακ.

Πληθαίνουν πλέον οι αναφορές στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που θέλουν την Audi να παρουσιάζει τελικά στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού την πρωτότυπη εκδοχή του νέου Q3, αλλά και την έκδοση RS του δημοφιλούς της χάτσμπακ.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι και αυτή τη στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας φαίνονται αποφασισμένοι να κλέψουν τις εντυπώσεις σε δύο εβδομάδες από σήμερα με αφορμή τα εγκαίνια της Έκθεσης του Παρισιού. Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποιο επίσημο ανακοινωθέν ή αντίστοιχη ενημέρωση από τα χείλη των ιθυνόντων της Audi, βέβαιο πρέπει να θεωρείται το ενδεχόμενο η γερμανική εταιρεία να πραγματοποιήσει στο Παρίσι το επίσημο ντεμπούτο του S1, του κορυφαίου δηλαδή μοντέλου της σειράς Α1, το οποίο θα κινείται κατά πάσα πιθανότητα από τον γνωστό «δίτουρμπο» 1,4 TSI κινητήρα που είδαμε στα ομόσταυλα Ibiza Cupra και Fabia RS. Από εκεί και πέρα τώρα, η εταιρεία αναμένεται να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού, καταδεικνύοντας συγχρόνως και τις προθέσεις της όσον αφορά στο εγγύς μέλλον, εκθέτοντας στο περίπτερο της μια πρωτότυπη μορφή του μελλοντικού «μικρού» της SUV, το οποίο θα φέρει την ονομασία Q3. Συν τοις άλλοις, και με δεδομένο ότι από τα τέλη περίπου του 2011 η υπάρχουσα γενιά του δημοφιλούς Α3 θα παραδώσει τη σκυτάλη στη νεότερη, οι ιθύνοντες από το Ίνγκολσταντ σχεδιάζουν για όσο διάστημα απομένει μέχρι την παρουσίαση του νέου τους μοντέλου, να λανσάρουν την κορυφαία εκδοχή του υπάρχοντος, η οποία φυσικά θα κουβαλά τα «μαγικά» αρχικά RS. Το νέο RS3, όπως μεταδίδουν τα ευρωπαϊκά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, θα είναι τετρακίνητο, φιλοξενώντας κάτω από το εμπρός καπό του τον γνωστό 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,5 λίτρων της Audi που κινεί την αντίστοιχη έκδοση του TT, με ισχύ πολύ κοντά στους 330 ίππους.
 
Δε μένει λοιπόν παρά να περιμένουμε μέχρι η Audi να… γνωστοποιήσει τις προθέσεις και επισήμως μέσα στις προσεχείς ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα πάντα θα αποκαλυφθούν πλήρως σε δύο ακριβώς εβδομάδες από σήμερα, όταν ανοίξουν δηλαδή οι πόρτες της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ