top icon
Επικαιρότητα

ΤΑ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Tα νέα μοντέλα, τα πρωτότυπα και τα concept cars που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η 64η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία: Πραγματοποιούνται εκεί περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων, μέσα από τα οποία ο κάθε κατασκευαστής επιδεικνύει το επίπεδο της τεχνογνωσίας του, αλλά και το δρόμο που πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον. Πάνω από όλα, στη φετινή Φρανκφούρτη ξεχωρίζουν οι ηλεκτρικές κατασκευές, καθώς το δέλεαρ των μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ακαταμάχητο.
 
Να λοιπόν τι υπάρχει στη γερμανική πόλη, κατά αλφαβητική σειρά… 
 
Abarth
Τρεις νέες εκδόσεις θα επιδείξει η Abarth στην Φρανκφούρτη, πιστές στη γραμμή που έχει χαράξει η εταιρεία για περίπου 50 χρόνια, που μεταφέρουν την αίσθηση των αγωνιστικών αυτοκινήτων στο δρόμο. Αυτές είναι η 695 Competizione, το Punto Super Sport και το 500 Cabrio Italia.
 

Alfa Romeo 4C Concept
«Μέρος δεύτερο» για την Alfa Romeo 4C Concept, που αναμένεται να ενθουσιάσει στη Φρανκφούρτη τους πιστούς φίλους της ιταλικής εταιρείας και όχι μόνο. Διθέσια, μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς και κινητήρας τοποθετημένος στο κέντρο κάνουν σαφείς τις προθέσεις των Ιταλών. Το μηχανικό σύνολο των 1.75 λίτρων αποδίδει 200 ίππους ισχύος.
 

Alfa Romeo MiTo
Ενισχυμένη με τους νεότερους κινητήρες της Fiat Group θα πάει η Alfa Romeo MiTo στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για το δικύλινδρο TwinAir των 85 ίππων και τον 1.3 JTDM-2, αμφότεροι με ισχύ 85 ίππων.
 

Αudi A2 concept
Το ηλεκτρικό 4θέσιο όχημα ζυγίζει 1.150 κιλά και αποδίδει σε ισχύ 116 ίππους, με 27,5 χιλιογραμμόμετρα ροπής. Μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 9,3 δευτερόλεπτα, ενώ η ανώτατη ταχύτητά του ανέρχεται στα 150 χιλιόμετρα την ώρα και η αυτονομία του στα 200 χιλιόμετρα.
 


Audi Urban Concept
Ένα ακόμη ηλεκτρικό πρωτότυπο από την Audi, τεχνική σπουδή περισσότερο, με το οποίο η γερμανική εταιρεία επιχειρεί να διευρύνει περαιτέρω τους τεχνολογικούς ορίζοντές της. Η διάταξη καθισμάτων του Audi urban concept είναι 1+1, το οποίο μεταφράζεται σε μία θέση επιβάτη, ακριβώς πίσω από τη θέση του οδηγού.
 

Αudi: Nέοι V8 για τις εκδόσεις «S»
Η γερμανική εταιρεία αντικατέστησε τους γνωστούς μας κινητήρες V10 στις εκδόσεις «S» των μεγάλων μοντέλων της με τον νέο 4λιτρο TFSI twin-turbo V8. Το νέο μηχανικό σύνολο θα εξοπλίζει πλέον τα S6 και S8, αλλά και το εντελώς νέο S7 Sportback. Όλα τα μοντέλα με τον 4λιτρο TFSI, που θα συνοδεύονται και με σύστημα Start & Stop, θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2011.
 

BMWi3 & i8
H γερμανική εταιρεία θα παρουσιάσει επίσημα στη Φρανκφούρτη τη νέα γενιά «καθαρών» μοντέλων της, με το όνομα «i». Τα δύο πρώτα δείγματα γραφής είναι το μικρό «i3» και το σπορ «i8». Επιδίωξη των Βαυαρών με τη νέα οικογένεια «i» είναι η καθιέρωση μιας νέας και αυτόνομης σε σχέση με την BMW υπο-μάρκας, η οποία θα εντάσσει στους κόλπους της αμιγώς οικολογικά μοντέλα (δηλ. ηλεκτρικά plug-in και υβριδικά).
 

Chevrolet Malibu
Μετά την πρώτη παγκόσμια εμφάνισή του στις ΗΠΑ και στην Κίνα, το νέο Malibu θα πραγματοποιήσει την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Παράλληλα, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς θα δώσει το «παρών» στη γηραιά ήπειρο και μετέπειτα θα δοκιμασθεί εμπορικά στην αγορά της.
 

Chevrolet Miray Roadster Concept
To concept του roadster με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο και υβριδικό σύστημα κίνησης, που παρουσίασε στη Σεούλ η Chevrolet, θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα την ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη. Το όνομά του στην κορεατική γλώσσα σημαίνει «μέλλον».

 

Citroen Tubik concept
Το concept αυτό, που είναι ενταγμένο στο «Multicity project» της εταιρείας επαναφέρει στην επικαιρότητα το αρχικό πνεύμα της Citroen, από την εποχή που εκείνη πρώτη ίδρυσε την κατηγορία των vans, με τα μοντέλα «Type H» και «TUB». Το Tubik, που φέρει τροχούς διαστάσεων 22 ιντσών, είναι εννεαθέσιο…
[[PAGEBREAK]] 

Η 64η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία: Θα πραγματοποιηθούν εκεί περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων, μέσα από τα οποία ο κάθε κατασκευαστής επιδεικνύει το επίπεδο της τεχνογνωσίας του, αλλά και το δρόμο που πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον. Πάνω από όλα, στη φετινή Φρανκφούρτη θα ξεχωρίσουν οι ηλεκτρικές κατασκευές, καθώς το δέλεαρ των μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ακαταμάχητο.
 

E

Concept
H Yo-Auto θα παρουσιάσει το «E-Concept» στην 64η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, στα μέσα του Σεπτεμβρίου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εμπνευστής του είναι ο Andrey Trofimchuk, ο οποίος δημιούργησε επίσης το πρωτότυπο Maserati Kuba. Το αυτοκίνητο φέρεται να διαθέτει υβριδικό σύστημα κίνησης.
 
Eterniti Motors
Μια νέα εταιρεία, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, παρουσιάζει την πρώτη της δημιουργία, στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η Eterniti Motors είναι ένας νέος ανεξάρτητος κατασκευαστής σπορ και πολυτελών αυτοκινήτων, με έδρα το Λονδίνο. Το πρώτο της μοντέλο, που θα βρίσκεται στη γερμανική πόλη και θα λέγεται «Hemera», θα είναι σύμφωνα με την εταιρεία το πρώτο Super-SUV παραγωγής.
 

Ferrari 458 Spider
Η νέα δημιουργία της Ferrari, η επίσημη ανακοίνωση για την παρουσίαση της οποίας αναμενόταν από ημέρα σε ημέρα, θα εφοδιάζεται με τον V8 κινητήρα των 4.5 λίτρων της ιταλικής εταιρείας, ισχύος 570 ίππων. Το Μαρανέλο εντυπωσιάζει για μια ακόμη φορά…

 

 
Fiat Panda
Η αισθητική του είναι διαφορετική από το απερχόμενο μοντέλο, διατηρεί όμως όλα τα στοιχεία που έκαναν την προηγούμενη γενιά να ξεχωρίζει. Οι διαστάσεις του είναι ελαφρά αυξημένες, εσωτερικά είναι εντελώς διαφορετικό. Δύο εκδόσεις ισχύος του TwinAir του 0,9 λίτρου θα λάβουν θέση στη γκάμα του νέου Fiat Panda. O υπερτροφοδοτούμενος, όπως στο «500», θα αποδίδει 85 ίππους, ενώ η ατμοσφαιρική έκδοση θα έχει 65 ίππους. Τη σειρά των κινητήρων θα συμπληρώνουν ο 1.2 λίτρων των 69 ίππων, αλλά και ο Multijet 1.3 λίτρων των 75 ίππων.
 
Fiat Punto 2012
Η Fiat θα παρουσιάσει και το ανανεωμένο Punto, που πλέον θα χρησιμοποιεί και τους κινητήρες TwinAir των 85 ίππων. Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση είναι εμφανείς, ενώ και η κωδική ονομασία του δημοφιλούς supermini της Fiat επανέρχεται στο κλασικό πια «Punto», εγκαταλείποντας το συνθετικό «Evo».
 


Ford Evos Concept
Πρόκειται για ένα τετράθυρο και τετραθέσιο coupe υβριδικού χαρακτήρα, με μπαταρία ιόντων λιθίου, το οποίο προδίδει και τη σχεδιαστική ταυτότητα που θα έχουν τα μελλοντικά μοντέλα της Ford. Σύμφωνα με τον μεγάλο κατασκευαστή, τα πρώτα μοντέλα παραγωγής που θα διαθέτουν αυτά τα νέα σχεδιαστικά στοιχεία, θα προκύψουν μέσα στην επόμενη χρονιά.

 

Honda Civic
Η ευρωπαϊκή έκδοση θα είναι διαθέσιμη μόνο ως πεντάθυρο hatchback, ενώ η αμερικάνικη θα προσφέρεται σε coupe και sedan. Ένας νέος κινητήρας πετρελαίου θα συνοδέψει το αυτοκίνητο. Είναι ο «i-DTEC», χωρητικότητας 2.2 λίτρων, ισχύος 150 ίππων με 35,7 χλγμ. ροπής ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.
 

Honda Insight
Η Honda θα παρουσιάσει το ανανεωμένο Insight, το οποίο θα πωλείται το 2012. Με αρκετές σημαντικές βελτιώσεις, το υβριδικό μοντέλο έχει μια νέα γρίλια, αλλά και μικρότερη πίσω αεροτομή, η οποία συμβάλλει στη βελτίωση της πίσω ορατότητας.

 

Hyundai i30
Το νέο i30 σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου στο «Hyundai Motor Europe Technical Centre» στο Russelsheim της Γερμανίας. Οι δημιουργοί του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας έχουν ακολουθήσει μια νέα λογική σχεδιασμού, την οποία αποκαλούν «fluidic sculpture». Τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία είδαμε για πρώτη φορά στο «ix-onic concept» στην έκθεση της Γενεύης το 2009.
 

Jaguar CX16
Το πρωτότυπο που θα δούμε είναι ο προπομπός ενός νέου πισωκίνητου, διθέσιου sport μοντέλου της βρετανικής εταιρείας. Ο τρίλιτρος V6 βενζινοκινητήρας του αποδίδει 380 ίππους, με 45,8 χλγμ. ροπής. Η ανώτατη ταχύτητά του ανέρχεται στα 300 χλμ./ώρα, ενώ επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα.
 
[[PAGEBREAK]]

Η 64η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία: Θα πραγματοποιηθούν εκεί περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων, μέσα από τα οποία ο κάθε κατασκευαστής επιδεικνύει το επίπεδο της τεχνογνωσίας του, αλλά και το δρόμο που πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον. Πάνω από όλα, στη φετινή Φρανκφούρτη θα ξεχωρίσουν οι ηλεκτρικές κατασκευές, καθώς το δέλεαρ των μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ακαταμάχητο.
 


Infiniti Sport Concept
H Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία ενός νέου «επιθετικού» concept επιδόσεων, που θα παρουσιάσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος όπως ανακοινώθηκε είχε συνδρομή στο σχεδιασμό του… 
 


Kia Sport Sedan Concept

Το concept ενός τετράθυρου πισωκίνητου sport sedan αυτοκινήτου θα αποκαλύψει η Kia. Η ανακοίνωση της κορεατικής εταιρείας για τη νέα δημιουργία του Peter Schreyer δεν περιέχει κανένα άλλο στοιχείο, σχετικό με το μηχανικό σύνολο που θα το εφοδιάζει. Στην έκθεση η Kia θα παρουσιάσει σε πρώτη παγκόσμια εμφάνιση την τρίθυρη έκδοση του νέου Rio, αλλά και το ανανεωμένο Kia Soul.   
  

Lamborghini new supercar
H Lamborghini μας επιφυλάσσει μια έκπληξη στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου θα παρουσιάσει ένα νέο supercar. Οι κυριότερες υποψηφιότητες είναι οι εξής δύο: η Sesto Elemento και η Aventador Roadster. Για την πρώτη λέγεται ότι θα παραχθεί σε 10 ή 20 μονάδες. Όσο για τη δεύτερη, αν τη δούμε εκεί, θα έχει ως κινητήριο μηχανικό σύνολο τον V12 των 6.5 λίτρων, ισχύος 700 PS και ροπής 690 Nm.

 

Land Rover DC100 concept
O προπομπός του νέου Land Rover Defender θα δώσει το «παρών» στη Φρανκφούρτη. Το «DC100 concept» αναπτύχθηκε από το τμήμα σχεδιασμού της βρετανικής εταιρείας, στο οποίο είναι επικεφαλής ο Gerry McGovern. Η Land Rover ανακοίνωσε πως η επόμενη γενιά του Defender θα ξεκινήσει να παράγεται το 2015.

 

Lexus
Ευρωπαϊκή πρεμιέρα σε δύο εβδομάδες για την υβριδική έκδοση του «GS 450h», καθώς και της «F-Sport» εκδοχής του ήδη γνωστού μας «CT 200h». Η συμμετοχή της Lexus στη Φρανκφούρτη, ιδιαίτερα δυναμική φέτος, θα συμπληρωθεί με την παρουσία στον εκθεσιακό της χώρο των «IS 250», «IS 250C», «CT», «RX» και «LS».
 
Lexus GS
Βασισμένο στο πρωτότυπο LF-Gh που παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση της Νέας Υόρκης, διαθέτει τον V6 κινητήρα βενζίνης των 3.5 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Στη Φρανκφούρτη θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της και η υβριδική του έκδοση, όπως και η ισχυρότερη από πλευράς επιδόσεων έκδοση «F».

 

Maserati GranCabrio Fendi
Μια ακόμη γοητευτική έκδοση της Maserati GranCabrio. Η «Fendi», όπως ονομάζεται, είναι σχεδιασμένη από τη Silvia Venturini. To πρώτο που εντυπωσιάζει είναι το χρώμα του αμαξώματος, το οποίο ονομάζεται «Grigio Fiamma Fendi» και είναι ένα ειδικό σκούρο γκρι με ιριδίζον χρυσό φινίρισμα στην επιφάνεια. Ο πολυτελής ξύλινος διάκοσμος «Pergamena Fendi» διατρέχει σχεδόν ολόκληρο το εσωτερικό του αυτοκινήτου…

 

Mazda CX-5
Το αυτοκίνητο, που μεταξύ άλλων έχει και τα χαρακτηριστικά ενός οχήματος ελεύθερου χρόνου, θα ξεκινήσει σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις την εμπορική σταδιοδρομία του στην παγκόσμια αγορά στις αρχές του 2012. Οι εκδόσεις του CX-5 που θα απευθύνονται στην ευρωπαϊκή αγορά θα χρησιμοποιούν τον κινητήρα βενζίνης «SKYACTIV-G» των δύο λίτρων, αλλά και το diesel μηχανικό σύνολο «SKYACTIV-D» των 2.2 λίτρων. 
Περισσότερα…
 

Mercedes BClass
O σχεδιασμός του αυτοκινήτου έχει ως πρότυπό του το «BlueZero Concept», ενώ από πλευράς μηχανικών συνόλων για το νέο μοντέλο των Γερμανών προβλέπονται δύο κινητήρες βενζίνης και δύο diesel. 
Περισσότερα…

 

Mercedes SLK 55 AMG
Πρόκειται για την ισχυρότερη SLK όλων των εποχών. Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα της βρίσκεται ο νέος V8 των 5.5 λίτρων, με ισχύ 422 ίππων, μέγιστη ροπή 55 χιλιογραμμόμετρα και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ανέρχονται σε 195 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
 
[[PAGEBREAK]]
Η 64η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία: Θα πραγματοποιηθούν εκεί περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων, μέσα από τα οποία ο κάθε κατασκευαστής επιδεικνύει το επίπεδο της τεχνογνωσίας του, αλλά και το δρόμο που πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον. Πάνω από όλα, στη φετινή Φρανκφούρτη θα ξεχωρίσουν οι ηλεκτρικές κατασκευές, καθώς το δέλεαρ των μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ακαταμάχητο.
 
 


Mini Coupe
Το μικρό διθέσιο coupe θα χρησιμοποιεί τους γνωστούς μας 4κύλινδρους σε σειρά κινητήρες από τα υπόλοιπα μοντέλα της Mini (τον 1.6 με τις τρεις εκδόσεις ισχύος των 122, 184, 211 ίππων, αλλά και τον δίλιτρο diesel των 143). Το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων θα βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό του, ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και με αυτόματο των έξι.
 

Opel electric concept
Το εντυπωσιακής εμφάνισης ηλεκτρικό όχημα απευθύνεται σε ένα σαφώς πιο νεανικό κοινό, ενώ η φιλοσοφία κατασκευής του και ο τρόπος χρήσης του διασφαλίζουν και χαμηλότερο κόστος. Το διθέσιο ηλεκτρικό concept μπορεί να διανύσει αυτόνομα απόσταση έως και 100 χλμ., ενώ είναι σε θέση να αναπτύξει ανώτατη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

 

Opel
Τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες θα πραγματοποιήσει η Opel στο 64ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Παρουσιάζει το νέο μικρομεσαίο coupé Astra GTC, το νέο Zafira Tourer και τη νέα γενιά του μικρομεσαίου Combo van. Επιπλέον, το Ampera παραγωγής, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα της Ευρώπης που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, δίνει ένα ισχυρό παρών λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

 

Peugeot HX1 Concept
Στο κεφάλαιο της αρχιτεκτονικής, το «ΗΧ1» έχει αναπτυχθεί με πολυμορφική φιλοσοφία και πρωτοποριακό άνοιγμα θυρών, που αναδεικνύει και αξιοποιεί στο έπακρο τους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με το παράδειγμα του HR1 Concept Car (που είδαμε για πρώτη φορά το 2010 στο Παρίσι). Ο αεροδυναμικός του συντελεστής είναι μόλις 0.28 Cd. To HX1 υιοθετεί την τεχνολογία κινητήρα HYbrid4, την πρώτη στον κόσμο που συνδυάζει τετρακίνηση, κινητήρα εσωτερικής καύσης diesel και ηλεκτροκινητήρα.
 

Peugeot 508 RXH
Μετά την παρουσίαση του 508 και του 508 SW την άνοιξη του 2011, έρχεται πλέον η σειρά του 508 RXH, που είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα 2.0 HDi FAP HYbrid4, που παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη στο 3008 Hybrid4. Ο υβριδικός diesel-ηλεκτρικός κινητήρας του τετρακίνητου 508 RXH διαθέτει μέγιστη ισχύ 200 ίππων και μέγιστη ροπή 450 Nm.
 

Porsche 911
To διαχρονικό σπορ μοντέλο έχει νέα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα LED, καθώς και εξωτερικούς καθρέπτες που είναι τοποθετημένοι επάνω στις πόρτες. Όσον αφορά στο εσωτερικό της, αυτό δείχνει να είναι επηρρεασμένο από την «Panamera». Σε σύγκριση με το αυτοκίνητο που αντικαθιστά, η νέα γενιά 911 είναι περίπου 56 χιλιοστά μακρύτερη, ενώ και το μεταξόνιό της είναι αυξημένο κατά 10 χιλιοστά. Η έκδοση «Carrera» είναι εφοδιασμένη με τον 3.4 λίτρων κινητήρα της «Boxster S», η ισχύς του οποίου ανέρχεται στους 345 ίππους.

 

Renault Frendzy
Το νέο πρωτότυπο της Renault έχει ως στόχο να συνδυάσει τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού κι ενός επιβατικού οχήματος. Σχεδιασμένο υπό την εποπτεία του Λορένς βαν ντεν Άκερ, το Frendzy είναι χωρισμένο στα δύο: η δεξιά πλευρά –της δουλειάς- έχει συρόμενη πίσω πόρτα και μια μεγάλη οθόνη 37 ιντσών στην οποία προβάλλονται μηνύματα. Η αριστερή πλευρά –της οικογένειας- έχει πίσω πόρτα που ανοίγει αντίθετα προς την εμπρός.
 

Ανανεωμένο RenaultTwingo
Στο mini μοντέλο πόλης της γαλλικής εταιρείας έχει επανασχεδιαστεί το εμπρός μέρος, ενώ αλλαγές έχουν υποστεί και τα φωτιστικά του σώματα. Με τον τρόπο αυτό η Renault τονώνει το ενδιαφέρον για το Twingo, ώσπου να παρουσιάσει την εντελώς νέα γενιά του, το πλαίσιο της οποίας θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Smart.   
 

Seat Exeo facelift
Aπό πλευράς εξωτερικής εμφάνισης, οι διαφορές εντοπίζονται στις αλλαγές στη μάσκα και στα φωτιστικά σώματα, τα οποία διαθέτουν LED φώτα ημέρας. Στα υπόλοιπα στοιχεία, οι κινητήρες έχουν γίνει φιλικότεροι, με μειωμένες εκπομπές CO2, προστέθηκε έκδοση Ecomotive με σύστημα Start/Stop, το τιμόνι επανασχεδιάστηκε και τα καθίσματα απέκτησαν νέες επενδύσεις.
Περισσότερα…

[[PAGEBREAK]]

Η 64η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου και για 10 ημέρες θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, είναι πάρα πολύ σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία: Θα πραγματοποιηθούν εκεί περισσότερες από 100 παγκόσμιες πρεμιέρες μοντέλων παραγωγής και πρωτοτύπων, μέσα από τα οποία ο κάθε κατασκευαστής επιδεικνύει το επίπεδο της τεχνογνωσίας του, αλλά και το δρόμο που πρόκειται να τραβήξει στο μέλλον. Πάνω από όλα, στη φετινή Φρανκφούρτη θα ξεχωρίσουν οι ηλεκτρικές κατασκευές, καθώς το δέλεαρ των μηδενικών εκπομπών ρύπων είναι ακαταμάχητο.
 

 
Skoda Mission Lconcept
H τσέχικη εταιρεία παρουσιάζει τον προπομπό του έκτου της μοντέλου, αυτή τη φορά προσανατολισμένου στο μικρομεσαίο χώρο, που θα κλείσει το «χάσμα» που υπάρχει στη γκάμα της ανάμεσα στο Fabia και στο Octavia. Το «MissionL», όπως είναι το όνομα του concept, βρίσκεται στην τελική σχεδόν μορφή του μοντέλου παραγωγής. Προέρχεται και αυτό με τη σειρά του από το concept «VisionD», που είδαμε σε πρόσφατες μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.
 


Smart Forvision concept
Το Forvision είναι το δεύτερο concept που βλέπουμε από τη Smart τη χρονιά που διανύουμε, το οποίο αναπτύχθηκε με τη συνεργασία της BASF. Mία από τις κύριες ιδιαιτερότητές του είναι ότι φέρει πλαστικούς τροχούς, συνολικού βάρους τριών κιλών. Φυσικά είναι ηλεκτροκίνητο, ενώ στην οροφή του διαθέτει και ηλιακούς συλλέκτες. Θα είναι λοιπόν το Forvision η βάση για την τρίτη γενιά του Smart;
 

Ssangyong XUV 1
Το Concept XUV 1 είναι ο προπομπός ενός crossover οχήματος που κινείται στα όρια της superminiκαι της μικρομεσαίας κατηγορίας. Με γυάλινη οροφή και πρωτοποριακή διάταξη καθισμάτων (1 +1 +2 ή 1 +3) στο εσωτερικό του, αναμένεται να εντυπωσιάσει στη Φρανκφούρτη.  
 

Suzuki Swift Sport
Κινητήριο σύνολο του νέου Swift Sport είναι ο κινητήρας βενζίνης «Μ16Α» των 1.6 λίτρων, απόδοσης 136 ίππων, ο οποίος θα συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί επίσης και στις αναρτήσεις, με επίκεντρο την πίσω που έχει επανασχεδιαστεί.
 


Subaru
XV: είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο που μας πέρασε, στην έκθεση της Σαγκάης. Στη γερμανική πόλη τον επόμενο μήνα θα δούμε τη νέα μετεξελιγμένη μορφή του, η οποία θα βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην έκδοση παραγωγής. BRZ Prologue: Πρόκειται για το προϊόν της συνεργασίας της με την Toyota, από την οποία έχει μέχρι στιγμής προκύψει το Toyota FT-86. Αυτή τη φορά, θα δούμε την άποψη της Subaru.

 

Toyota
Το ανανεωμένο Avensis, το επταθέσιο υβριδικό Prius+, η τρίθυρη έκδοση του νέου Yaris και το Hilux του 2012 θα δώσουν το «παρών» στην μεγάλη έκθεση της γερμανικής πόλης. Παγκόσμια πρεμιέρα λοιπόν στο 64 διεθνές Σαλόνι για το αναβαθισμένο μεσαίο μοντέλο των Ιαπώνων, όπως για το πρώτο επταθέσιο υβριδικό μοντέλο παραγωγής (Prius+). Όσο για το ανανεωμένο Pick Up της Τοyota, αυτή θα είναι η πρώτη του επίσημη ευρωπαϊκή εμφάνιση. Ο εκθεσιακός χώρος της εταιρείας θα συμπληρωθεί με την τρίθυρη έκδοση του νέου Yaris.

 

Volkswagen NILS
Το NILS που θα παρουσιαστεί στη Φρανκφούρτη σε δύο εβδομάδες είναι ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο όχημα, με πλαίσιο από αλουμίνιο και πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ οι τροχοί του δεν καλύπτονται από το αμάξωμα.

 

Volkswagen up!
Η εμπορική σταδιοδρομία του μικρών διαστάσεων νέου μοντέλου (3.54 μ. μήκος, 1.64 μ. πλάτος και 1.48 μ. ύψος) θα ξεκινήσει λίγο πριν τη λήξη του τρέχοντος έτους. Με το up! θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της Volkswagen, με δύο εκδόσεις ισχύος, των 60 και 75 ίππων.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ