X
Επικαιρότητα

Σύσταση διακομματικής επιτροπής οδικής ασφάλειας

Χάρη στην πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, συστάθηκε η πρώτη μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή οδικής ασφάλειας.

Χάρη στην πρωτοβουλία του προέδρου της Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα, συστάθηκε η πρώτη μόνιμη ειδική διακομματική επιτροπή οδικής ασφάλειας. Πρόεδρος σε αυτή ανέλαβε ο βουλευτής και τέως δημοσιογράφος του αυτοκινητικού τύπου, Άρης Σταθάκης. Αντιπρόεδροι ορίστηκαν οι βουλευτές Νίκος Σηφουνάκης και Λιάνα Κανέλλη, γραμματέας τέθηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ μέλη είναι οι Κωνσταντίνος Κόλλιας, Ιωάννης Κοσμίδης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Κωνσταντίνος Παπασιώζος, Φωτεινή Πιπιλή, Νατάσα Ράγιου, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Χρυσή Αράπογλου, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Τηλέμαχος Χυτήρης και Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης.
«Δεν είμαστε διορισμένοι και σίγουρα δεν ήρθαμε να βγάλουμε την υποχρέωση» τόνισε στην εισαγωγική ομιλία του ο πρόεδρος της επιτροπής. «Ήρθαμε να δουλέψουμε. Να διορθώσουμε τα στραβά. Να σώσουμε τη ζωή έστω και ενός παιδιού. Δεν επιτρέπεται να αδιαφορούμε όταν κάθε μέρα έχουμε 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και ανάπηρους».
Σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση, πέρα από την ίδια την αναγγελία σύστασης, είναι ότι τα μέλη της προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους. Όπως τόνισε και ο κ. Σιούφας, πρόκειται για μία επιτροπή που αναμένεται να γίνει πρότυπο για τη λειτουργία όλων των άλλων επιτροπών της Βουλής.
Στα θέματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή οδικής ασφάλειας περιλαμβάνονται οι παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες στους δρόμους, οι άδειες οδήγησης, η χρήση ζωνών ασφαλείας και κρανών, η δημιουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής, ο έλεγχος για ευθύνες συνεργείων, ακόμα και η απρεπής συμπεριφορά υπουργών, βουλευτών και των οδηγών τους στο δρόμο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!