top icon
Επικαιρότητα

Συνεργασία Τoyota με την ΕDF

Η EDF και η Toyota ανακοίνωσαν μία νέα τεχνολογική συνεργασία για την αξιολόγηση των Ηλεκτροκίνητων Υβριδικών Οχημάτων με δυνατότητα επαναφόρτισης μέσω του δημόσιου δικτύου ηλεκτρισμού – Plug-in Hybrid Vehicles (PHV) στην Ευρώπη. Στόχος είναι η ανάπτυξη πρακτικών λύσεων για την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας των πρωτότυπων οχημάτων της Toyota, που μπορούν να μειώσουν περαιτέρω τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των οχημάτων κυρίως στις αστικές περιοχές.
 
Στο πλαίσιο της κοινής συμφωνίας, ένας μικρός αριθμός PHV θα ενσωματωθεί στο στόλο της EDF και θα δοκιμαστεί σε δημόσιους δρόμους στη Γαλλία σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Οι δοκιμές των PHV στο δρόμο θα ξεκινήσουν στη Γαλλία το φθινόπωρο και ενδέχεται να επεκταθούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στο μέλλον. Τα οχήματα χρησιμοποιούν την υβριδική τεχνολογία Toyota, αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι οι μπαταρίες τους μπορούν να επαναφορτίζονται μέσω μιας απλής ηλεκτρικής πρίζας.
 
Η τεχνολογία PHV της Toyota  συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία που μπορεί να φορτίζεται με δύο τρόπους: είτε ενώ το όχημα κινείται σε συνδυασμό με την ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης κατά το φρενάρισμα – που σε άλλη περίπτωση θα πήγαινε χαμένη,  ή συνδέοντας το όχημα με μία ηλεκτρική πρίζα στο σπίτι, στη δουλειά ή σε δημόσιο σταθμό φόρτισης. Για σύντομες διαδρομές, ένα PHV μπορεί να βασίζεται περισσότερο στην ηλεκτρική ενέργεια, προσφέροντας σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές CO2 λόγω μείωσης της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, επιλέγει ένα πρόγραμμα συνδυασμού ηλεκτροκίνησης/βενζινοκίνησης.
 
Η EDF  και η  Toyota  έχουν επίσης εξελίξει ένα σύστημα φόρτισης και τιμολόγησης, που τοποθέτησαν σε όλα τα οχήματα δοκιμών. Αυτό είναι συμβατό με μία νέα γενιά δημόσιων σταθμών φόρτισης, που στόχο έχουν να κάνουν την ηλεκτρική ισχύ πιο προσιτή σε δημόσιους δρόμους και σταθμούς πάρκινγκ και να μειώσουν το κόστος για τον πελάτη.
 
Πάνω από  40  χρόνια, η  EDF  δραστηριοποιείται στην προώθηση της χρήσης ηλεκτρισμού για οχήματα μεταφορών και επαναφορτιζόμενα, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής βιώσιμης εξέλιξης.
 
Το EDF Group, από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, δραστηριοποιείται σαν ειδικός στον τομέα της ενέργειας σε όλη την αλυσίδα ενός δικτύου ηλεκτρισμού: παραγωγή, διανομή, παροχή ενέργειας και εμπόριο. Το Group είναι κορυφαίος παραγωγός ηλεκτρισμού στην Ευρώπη.  Στη Γαλλία, έχει κυρίως πυρηνικές και υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις παραγωγής όπου το 95% της παραγωγής ηλεκτρισμού έχει μηδενικές εκπομπές CO2.  Η EDF διαθέτει πάνω από 1.200.000 km εναέριες και υπόγειες ηλεκτρικές γραμμές χαμηλής και μεσαίας τάσης και περίπου 100.000 km δίκτυα υψηλής και πολύ υψηλής τάσης. Το Group παρέχει ενέργεια και υπηρεσίες σε περίπου 38 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων πάνω από 28 εκατομμύρια στη Γαλλία.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ