X
Επικαιρότητα

Συνεργασία PSA και EDF με στόχο την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης

Η PSA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον ενεργειακό κολοσσό EDF προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία.

Η PSA ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον ενεργειακό κολοσσό EDF προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού υβριδική και ηλεκτρική τεχνολογία για την κίνηση των οχημάτων του μέλλοντος. Η συνεργασία τους καλύπτει αρκετά διαφορετικά προγράμματα, όπως εξέλιξη μπαταριών Li-ion, συστήματα επαναφόρτισης και δίκτυα διανομής, εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης στο χώρο των επαγγελματικών αυτοκινήτων κ.α.
Σύμφωνα με τη στρατηγική της PSA θα πρέπει άμεσα να εξελιχθεί η «καθαρή» αυτοκίνηση, έτσι ώστε να έχει ο καθένας τη δυνατότητα να οδηγεί ένα «πράσινο» αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο αυτό θα εξαπλωθεί η τεχνολογία Stop & Start σε όλη τη γκάμα των αυτοκινήτων του γκρουπ και έως το 2011 θα παρουσιαστούν υβριδικά οχήματα με μικρότερες καταναλώσεις και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Η EDF από την πλευρά της έχει να επιδείξει σημαντική τεχνογνωσία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ενεργών ηλεκτρικών οχημάτων ο οποίος ανέρχεται σε 1.500 μονάδες. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει αρκετά καλά ζητήματα όπως η αποθήκευση της ενέργειας, η διανομή κλπ. Επί του παρόντος μάλιστα αναπτύσσει μία νέα γενιά καινοτόμων σταθμών επαναφόρτισης.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!