X
Επικαιρότητα

Συμμαχία Renault-Mercedes εν όψει;

Οι φήμες στο διεθνή Τύπο αναφορικά με την πιθανή συνεργασία της γαλλικής Renault με τον γερμανικό γίγαντα της Daimler AG, ολοένα και αυξάνονται.

Οι φήμες στο διεθνή Τύπο αναφορικά με την πιθανή συνεργασία της γαλλικής Renault με τον γερμανικό γίγαντα της Daimler AG, ολοένα και αυξάνονται.
Παρά το γεγονός ότι το μεγάλο αφεντικό των ενωμένων… δυνάμεων (βλ. Renault/Nissan), C. Ghosn, δεν επιβεβαιώνει τις διερευνητικές -έως αυτή τη στιγμή;- συζητήσεις των δύο πλευρών, οι πληροφορίες που έχουν αρχίσει ήδη να διαρρέουν αναφέρουν ως ιδιαίτερα πιθανή την ανταλλαγή μεριδίων ανάμεσα σε Renault και Daimler AG, αλλά και μια ευρύτερη συμμαχία ανάμεσα στους δύο κολοσσούς σε επίπεδο τεχνολογίας που αναμένεται να μειώσει το κόστος εξέλιξης νέων μοντέλων στο προσεχές μέλλον και από τις δύο μεριές. Σε πρώτη φάση, μετά και τις κάθε άλλο παρά επιτυχημένες απόπειρες των Γάλλων στη «μεγάλη» κατηγορία (βλ. Safrane και Vel Satis), η Renault δείχνει να αναζητά πιο αποτελεσματικές σε εμπορικό και όχι μόνο επίπεδο λύσεις/προτάσεις στο συγκεκριμένο πάντα segment, με την Daimler AG, από τη δική της μεριά, να προσπαθεί μέσω της όποιας συνεργασίας να μειώσει το κόστος παραγωγής των αυτοκινήτων της αποκτώντας παράλληλη περεταίρω τεχνογνωσία στην κατηγορία των «μικρών» (βλ. A-Class και Smart). Σε κάθε περίπτωση και μέχρι αυτή τη στιγμή, οι Γάλλοι δείχνουν να είναι αυτοί που πιέζουν περισσότερο για τη «συνένωση» ανάμεσα σε Renault και Daimler AG, με τους Γερμανούς να προτιμούν –σε πρώτη τουλάχιστον φάση- την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες. Πράγμα απόλυτα δικαιολογημένο, καθώς, μετά και τον αποτυχημένο γάμο της με την αμερικάνικη Chrysler, η Daimler AG δείχνει να είναι διπλά επιφυλακτική απέναντι σε σενάρια στενότερων συνεργασιών…_Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!