top icon
Επικαιρότητα

SUV by Saab: 9-7x

Μετά πολύχρονη αναμονή, η Saab παρουσίασε το 9-7Χ, με το οποίο σκοπεύει να μπει στο συναγωνισμό της κατηγορίας των premium SUV. Πρόκειται για το 9-7Χ, ένα ογκώδες αλλά αρμονικό όχημα που κατασκευάζεται στο Ohio των ΗΠΑ, με την αισθητική και ποιοτική σφραγίδα των τεχνικών της Saab.
 
Το νέο Saab 9-7X προσφέρει τα βασικά πλεονεκτήματα που αναζητούν οι αγοραστές των SUV: όγκο, ποιότητα, άφθονους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, αλλά και δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, μία με εν σειρά, εξακύλινδρο κινητήρα 4.2λίτρων που αποδίδει 290 hp/6000 σ.α.λ. με ροπή 38,2 χλγρμ/3600 σαλ και μια με ένα V-8, 5,3 λίτρων με απόδοση  300 hp/5200 σαλ και ροπή 45,6 χλγρμ/4000 σαλ.
 
H μετάδοση της κίνησης γίνεται μέσω τετρατάχυτου αυτόματου κιβώτιου, που είναι στάνταρ στις δυο εκδόσεις, αλλά μάλλον αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του συνόλου. Το τετρατάχυτο κιβώτιο είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο με αυτόματο overdrive και μετατροπέα ροπής με στάτη (συμπλέκτης εμπλοκής). Η αυτόματη μετάδοση σε όλους τους τροχούς βελτιώνεται περαιτέρω από ένα στάνταρ πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Το Saab 9-7X χρησιμοποιεί εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και ελικοειδή ελατήρια, ενώ πίσω υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση πέντε συνδέσμων. Τα φρένα είναι τέσσερις μεγάλοι αεριζόμενοι δίσκοι, με αλουμινένιες δαγκάνες δύο εμβόλων εμπρός και ABS.
 
Τέλος, ο εξοπλισμός είναι κορυφαίος (ειδικά στο 5,3) ενώ οι προδιαγραφές παθητικής ασφάλειας αγγίζουν το τέλειο. Οδηγώντας το 9-7Χ εντυπωσιαστήκαμε από την άνεση και την αποτελεσματικότητα σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ διαπιστώσαμε ότι, παρά το βάρος η σφιχτή ανάρτηση δίνει στον οδηγό την ευχέρεια να εκμεταλλευτεί τις επιδόσεις του κινητήρα.
 
Επιλογή μας, η έκδοση 5,3 κάτι που ενισχύεται και από τη σχετικά μικρή διαφορά τιμής (66.450 το 4,2 και 72.450 το 5,3)._Ν.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ