top icon
Επικαιρότητα

Στροφή Opel σε πολυτελή και μικρά

Η εκπροσώπηση σε όλες της κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς είναι ο βασικός στόχος της Opel, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας, Χανς Ντέμαντ. Η παρουσίαση, μεταξύ άλλων, μικρών μοντέλων αλλά και πολυτελών αυτοκινήτων θεωρείται δεδομένη για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώθηκε και το ενδεχόμενο κατασκευής ενός μικρού μοντέλου, περιορισμένου κόστους, το οποίο θα προέρχεται από εξαρτήματα μοτοσικλετών.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε βέβαια ότι, για τα επόμενα χρόνια, η εταιρία θα συνεχίσει να βασίζεται στα γνωστά και αρκετά δημοφιλή Corsa και Astra καθώς και στον πολυαναμενόμενο αντικαταστάτη του Vectra, Insignia. Τα σχέδια της Opel περιλαμβάνουν πάντως το λανσάρισμα ενός κροσόβερ, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας. Το μοντέλο αυτό αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του λίγο μετά το ντεμπούτο του νέου Astra, το οποίο έχει υπολογιστεί για τα τέλη του 2009.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της General Motors στον τομέα των πωλήσεων, μάρκετινγκ και σέρβις, Τζόναθαν Μπράουνινκ, η μεγαλύτερη άνοδος σημειώνεται  στις πολυτελείς κατηγορίες και σε εκείνες χαμηλού κόστους. Παρόλα αυτά, η Opel φαίνεται ότι έχει ακόμη δρόμο να διανύσει και στη μεσαία κατηγορία, καθώς το Vectra θεωρείται πλέον αδιάφορο και το Signum δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στους εμπορικούς στόχους της εταιρίας.

Σε μια προσπάθεια να προωθήσει τις πωλήσεις στην κατηγορία αυτή, περιορίζοντας το κόστος, η  General Motors αποφάσισε να θέσει ένα συγκεκριμένο πρότυπο πλατφόρμας για τα μεσαία αυτοκίνητα του ομίλου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ