top icon
Επικαιρότητα

Στο βιβλίο Guinness το Peugeot 308 HDi

Μπορεί μια θέση στο βιβλίο Guinness να μην είναι πάντα το ζητούμενο, τις περισσότερες φορές όμως είναι, αν μη τι άλλο, καλοδεχούμενη. Κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση του Peugeot 308 HDi 110, το οποίο θα φιλοξενηθεί στο παγκόσμιο βιβλίο των ρεκόρ για το 2009.

Για την ακρίβεια πρόκειται για δυο ρεκόρ, τα οποία κατάφεραν να καταρρίψουν η Έλεν και ο Τζόν Τέιλορ. Το τολμηρό ζεύγος αποφάσισε να πραγματοποιήσει το γύρο των ακτών της Αυστραλίας με ένα Peugeot 308 HDi, το οποίο μάλιστα δεν είχε υποστεί καμιά μετατροπή. Κατά τη διάρκεια των 25 ημερών του ταξιδιού, απόστασης 14.469 χλμ, το ζευγάρι έσπασε το ρεκόρ αυτονομίας με ένα ντεπόζιτο, διανύοντας περισσότερα από 1.900 χλμ, με 60 λίτρα πετρελαίου. Το δεύτερο ρεκόρ αφορούσε τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου, η οποία δεν ξεπέρασε τα 2,59 λίτρα/100 χλμ.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του ταξιδιού, ο Τζόν Τέιλορ δήλωσε ότι, τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του, γνώριζαν για τον οικονομικό χαρακτήρα του 308 HDi, σε καμιά περίπτωση όμως δεν περίμεναν τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Για εμάς το 308 είναι το ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο. Μεταφέρει με άνεση πέντε ενήλικες, ενώ κατά τη διάρκεια των 25 ημερών του ταξιδιού, όλα όσα χρειαζόμασταν μαζί μας, χώρεσαν χωρίς δυσκολία στο χώρο αποσκευών».

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ