X
Επικαιρότητα

Στο σφυρί η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ)

Η τιμή εκκίνησης είναι τα 10 εκ. ευρώ, με την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερομένους να έχει οριστεί για τις 15 Μαΐου.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε (ΕΛΒΟ) είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική μονάδα κατασκευής οχημάτων στη χώρα μας με τις εγκαταστάσεις της να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή της Σίνδου. Η ΕΛΒΟ ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 1972 με την επωνυμία ΣΤΑΓΙΕΡ ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε. με σκοπό την παραγωγή και διάθεση φορτηγών οχημάτων, γεωργικών ελκυστήρων και σταθερών κινητήρων. Το 1986, μετά από μεταβίβαση της Αυστριακής συμμετοχής στο Ελληνικό Δημόσιο, η εταιρεία μετονομάσθηκε σε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε. (ΕΛΒΟ Α.Β.Ε.).

Τον Αύγουστο του 2000, μετά από διεθνή διαγωνισμό, το 43% των μετοχών της  ΕΛΒΟ, καθώς και το μάνατζμεντ, πέρασαν στην ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Τον Ιούνιο του 2010, η τελευταία αποχωρεί από την διοίκηση της εταιρείας, την οποία αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ποσοστό 85,49% του μετοχικού της κεφαλαίου (1.157.900 μετοχές).

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός που έχει προκηρυχτεί από τον ειδικό εκκαθαριστή που έχει οριστεί, την Ernst & Young, αφορά στο σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΒΟ. Από τις οικοπεδικές εγκαταστάσεις και τα κτήρια δηλαδή -μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται δύο οικόπεδα με έκταση 190.206,97 τ.μ. και 76.957 τ.μ.- μέχρι τον διακριτικό τίτλο αλλά και τις κατοχυρωμένες ευρεσιτεχνίες και τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας που η εταιρεία έχει στην κατοχή της._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!