top icon
Επικαιρότητα

Στο Παρίσι το νέο Honda Jazz Prototype

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει το ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέο Honda Jazz Prototype, η έκδοση παραγωγής του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης στα μέσα του 2015.

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει το ευρωπαϊκών προδιαγραφών νέο Honda Jazz Prototype, η έκδοση παραγωγής του οποίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους της Ευρώπης στα μέσα του 2015.

Παρά το γεγονός ότι οι Ιάπωνες το βαφτίζουν ως «πρωτότυπο», το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, βρίσκεται πολύ κοντά στην τελική του μορφή. Σύμφωνα με τα λιγοστά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το νέο Jazz, το οποίο θα βασίζεται στην παγκόσμια compact πλατφόρμα της Honda, θα είναι 15 χλστ. πιο μακρύ σε σχέση με το σημερινό, ενώ διευρυμένο κατά 30 χλστ. θα είναι και το μεταξόνιό του. Το τρίτης γενιάς Honda Jazz θα υιοθετεί, όπως ο πρόγονός του, τη λύση του κεντρικά τοποθετημένου δοχείου καυσίμου, επιλογή που απεδείχθη περίτρανα πως ευνοεί την χωροταξική κατανομή στην ήδη εντυπωσιακά ευρύχωρη καμπίνα του. Επιπρόσθετα, θα διαθέτει τα γνωστά… μαγικά καθίσματα της εταιρείας (Magic Seats), τα οποία μπορούν να αναδιπλωθούν πλήρως εξασφαλίζοντας έναν χώρο φόρτωσης που θα αγγίζει τα 1.500 περίπου λίτρα!

Στον τομέα των μηχανικών μερών, οι Ιάπωνες, όπως το συνηθίζουν, αποδεικνύονται αρκετά φειδωλοί σε σχέση με τα στοιχεία που μας… προμηθεύουν. Έτσι, τα μόνο που γνωρίζουμε είναι πως το νέο Honda Jazz θα διαθέτει αλλαγές στην ανάρτηση, καθώς και έναν νέο 1.300άρη κινητήρα της γενιάς i-VTEC, ο οποίος θα μπορεί να συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο, αντί για 5τάχυτο, κιβώτιο ταχυτήτων ή εναλλακτικά με ένα κιβώτιο τύπου CVT. Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Honda Jazz θα γνωρίζουμε στις αρχές του επόμενου μήνα, όταν το ιαπωνικό «μικρό» θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ