top icon
Επικαιρότητα

Στο Παρίσι το ανανεωμένο Nissan 370Z Nismo

Πρεμιέρα στη πόλη του φωτός για την ανανεωμένη έκδοση Nismo του Nissan 370Z, η οποία, αμέσως μετά, θα ξεκινήσει να διατίθεται στις επιμέρους αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Πρεμιέρα στη πόλη του φωτός για την ανανεωμένη έκδοση Nismo του Nissan 370Z, η οποία, αμέσως μετά, θα ξεκινήσει να διατίθεται στις επιμέρους αγορές της Γηραιάς Ηπείρου.

Η… φαρέτρα των μοντέλων Nismo ενισχύεται με την έλευση του ανανεωμένου 370Ζ, που σήμερα σας αποκαλύπτουμε λίγες μόλις εβδομάδες πριν την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της οικογένειας Nismo, έτσι και με το νέο 370Ζ, οι αλλαγές εντοπίζονται τόσο στον σχεδιαστικό/αισθητικό τομέα, όσο ασφαλώς και στην… ουσία, που δεν είναι άλλη από τον μηχανολογικό. Πιο συγκεκριμένα, το ανανεωμένο 370Ζ Nismo, ακολουθώντας τα χνάρια της αντίστοιχης έκδοσης του κορυφαίου GTR, διαθέτει τώρα ανασχεδιασμένο προσωπείο, με νέο προφυλακτήρα με ακόμα μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα, αλλά και νέες… αναπνοές που βρίσκονται εμπρός από τους θόλους των τροχών. Από εκεί και πέρα, τα φώτα ημέρας τεχνολογίας LEDείναι ανασχεδιασμένα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους εξωτερικούς καθρέπτες και τα μαρσπιέ, ενώ, όπως είναι αναμενόμενο, οι εξωτερικές επιφάνειες του ιαπωνικού κουπέ κοσμούνται από ουκ ολίγες επιγραφές του βελτιωτή του, καθώς και από τους νέους τροχούς διαμέτρου 19 ιντσών. Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας περί εξωτερικής αισθητικής, αξίζει να σταθούμε στο εντυπωσιακό πίσω μέρος και στη νέα μορφή του προφυλακτήρα αλλά και της αεροτομής, η οποία, σύμφωνα με τη Nismo, εξασφαλίζει μεγαλύτερα ποσά κάθετης δύναμης όταν το αυτοκίνητο κινείται με υψηλές ταχύτητες.

Στο εσωτερικό του νέου 370Ζ Nismo δεσπόζουν τα ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση σπορ καθίσματα της Recaro, τα οποία διασφαλίζουν κορυφαία στήριξη στο σώμα των επιβατών, καθώς και οι επενδύσεις από αλκαντάρα, με προεξέχουσα εκείνη στο τριάκτινο… πηδάλιο.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, το νέο 370Z Nismo κινείται από τον γνωστό 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,7 λίτρων της Nissan, ο οποίος, ειδικά για την Ευρώπη, συνεργάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, αποδίδοντας 344 ίππους, οι οποίοι εξασφαλίζουν επιτάχυνση από στάση έως τα πρώρα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μόλις 5,2 δλ. Από εκεί και πέρα, για ακόμα καλύτερη οδική συμπεριφορά, οι ιθύνοντες της Nismo προχώρησαν στην τοποθέτηση νέων πίσω αμορτισέρ, ενώ η διαφορετική επένδυση στο εσωτερικό των θόλων των τροχών εξασφαλίζει με τη σειρά της καλύτερη ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ