top icon
Επικαιρότητα

Στο Παρίσι και το πρωτότυπο C1 Urban Ride της Citroen

Την crossover εκδοχή του Citroen C1, τουλάχιστον οπτικά, και μάλιστα με αναδιπλούμενη οροφή, παρουσιάζει υπό τη μορφή πρωτοτύπου στην πόλη του φωτός η γαλλική εταιρεία.

Την crossover εκδοχή του Citroen C1, τουλάχιστον οπτικά, και μάλιστα με αναδιπλούμενη οροφή, παρουσιάζει υπό τη μορφή πρωτοτύπου στην πόλη του φωτός η γαλλική εταιρεία.

Μπορεί η φετινή Έκθεση του Παρισιού να… κυριαρχείται από οικολογικά μοντέλα αλλά και προτάσεις με έντονα σπορτίφ χαρακτηριστικά, ωστόσο ορισμένα από τα νέα εκθέματά της, όπως το C1 Urban Ride Concept, πραγματικά αξίζουν την προσοχή του κοινού. Όντας μια έξυπνη ιδέα, καθώς πρόκειται για ένα crossover μοντέλο της μίνι κατηγορίας με υφασμάτινη οροφή, το διαφορετικό αυτό C1, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του, έρχεται στο Παρίσι με έναν και μόνο στόχο: να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις του κοινού (βλ. αποδοχή), κάτι που αναμένεται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο προκειμένου η τετράτροχη αυτή πρόταση των Γάλλων να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Με μικρές ή και καθόλου διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, βασικά χαρακτηριστικά του C1 Urban Ride Concept είναι η ψηλότερη κατά 15 χλστ. ανάρτησή του, στοιχείο που συνδυάζεται με φαρδύτερα κατά 10 χλστ. μετατρόχια. Σε ότι αφορά στην αισθητική του, οι διαφορές σε σχέση με τα «απλά» C1 εντοπίζονται στα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και στους προφυλακτήρες, στην υφασμάτινη-συρρόμενη οροφή, στις μολυβί ζάντες αλουμινίου, καθώς και στην τριχρωμία των εξωτερικών του επιφανειών (προσέξτε ότι διαφορετικό χρώμα, πέρα από το αμάξωμα και την οροφή, διαθέτουν και οι εμπρός κολώνες).

 

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, επίσημα στοιχεία δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο, δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς κάτω από το καπό… προβλέπεται ο γνωστός 3κύλινδρος 1,2 VTI βενζινοκινητήρας απόδοσης 82 ίππων των Γάλλων. Για περισσότερες πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ