X
Επικαιρότητα

Στο Παρίσι η νέα Lotus Esprit

Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει τη δυναμική επάνοδό της παρουσιάζοντας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβρη, τα νέα της όπλα. Μεταξύ αυτών και η νέα Esprit.

Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει τη δυναμική επάνοδό της παρουσιάζοντας στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβρη, τα νέα της όπλα. Μεταξύ αυτών και η νέα Esprit.
Μέχρι στιγμής, η μόνη πληροφορία που είχε δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από το στρατόπεδο της Lotus ήταν ότι η βρετανική εταιρεία σκοπεύει να γνωστοποιήσει στο Παρίσι το αναλυτικό… σχέδιο δράσης της για το προσεχή πέντε χρόνια. Ωστόσο, μέχρι και αυτή τη στιγμή, το ακριβές πλάνο των φιλοδοξιών των ανθρώπων της Lotus κάθε άλλο παρά γνωστό ήταν. Σήμερα, σε αντίθεση, η αναμονή για τους φίλους της εταιρείας φαίνεται να παίρνει τέλος, καθώς η εικόνα αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο καθαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, οι ιθύνοντες της Lotus είναι αποφασισμένοι να παρουσιάσουν στην πόλη του φωτός όχι ένα, αλλά τρία νέα μοντέλα! Μεταξύ αυτών και η πρωτότυπη εκδοχή της νέας Esprit, με την τελική μορφή του μοντέλου που θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας να είναι προγραμματισμένη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στα μέσα περίπου του 2012. Δυστυχώς, περισσότερες λεπτομέρειες που να αφορούν τους κινητήρες και τα τεχνολογικά καλούδια που θα κουβαλά η νέα Esprit, δεν έχουν ακόμα δει το φως της δημοσιότητας. Τι άλλο πρόκειται να περιλαμβάνει η ομολογουμένως… φιλόδοξη αλλά και πλούσια συγχρόνως ατζέντα των Βρετανών της Lotus που όλοι προσδοκούν να δουν δια ζώσης στα τέλη του Σεπτέμβρη; Εκτός από την Esprit, ένα νέο GT, με τον κινητήρα να βρίσκεται τοποθετημένος στο εμπρός μέρος του αμαξώματος, αλλά και ένα σπορτίφ roadster, αμφότερα υπό τη μορφή πρωτοτύπων που στόχο έχουν (αρχικά τουλάχιστον) να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις του κοινού. Άλλωστε, κάθε άλλο παρά τυχαίες μπορούν να θεωρηθούν οι πρόσφατες κινήσεις των Βρετανών, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη επανδρώσει το ανθρώπινο δυναμικό τους με στελέχη αλλά και μηχανικούς με εμπειρία σε αντίστοιχες με τη Lotus εταιρείες, όπως η Ferrari, η Porsche και η Aston Martin!
Την ίδια στιγμή, στα πλαίσια της επικείμενης ανασυγκρότησης της μάρκας, οι ιθύνοντες της Lotus απέστειλαν επιστολή προς όλο το δίκτυο των αντιπροσώπων τους αναφέροντας ρητά πως όλες οι ανά τον κόσμο συμβάσεις εκπροσώπησης της μάρκας θα λήξουν το καλοκαίρι του 2012 και για το λόγο αυτό, έως τότε, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθούν σε νέα βάση οι ισχύουσες συμφωνίες με τη «μαμά» εταιρεία. Για περισσότερες όμως πληροφορίες για τις εξελίξεις στη Lotus, μείνετε συντονισμένοι. _ Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!