X
Επικαιρότητα

Στο φως το νέο Kia Sorento!

Η Kia βάζει τέλος στο σίριαλ της αποκάλυψης του νέου Kia Sorento δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Η Kia βάζει τέλος στο σίριαλ της αποκάλυψης του νέου Kia Sorento δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες.

Σε αντιστοιχία με την λογική που ακολούθησε σήμερα η αδελφή Hyundai με το νέο i20, η Kia ξεδιπλώνει και αυτή με τη σειρά της ένα μόνο μέρος από το προφίλ του νέου Sorento, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην Κορέα στα τέλη του μήνα (αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου για την Ευρώπη, στην Έκθεση του Παρισιού), περνώντας αισίως στην τρίτη κατά σειρά γενιά του. Όπως φαίνεται και από τις τρεις μόλις επίσημες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο τύπου της Kia, σχεδιαστικά η ανανέωση είναι… καθολική. Με μικρότερα φωτιστικά σώματα εμπρός και macho, αν μη τι άλλο, αισθητική πίσω, το νέο Sorento δείχνει να έχει «αντλήσει» ουκ ολίγα στοιχεία από το πρωτότυπο Cross GT  της Kia, που είδαμε στην Έκθεση του Σικάγο το 2013. Παρά το γεγονός ότι ο σχεδιασμός του πραγματοποιήθηκε τόσο στην Κορέα, όσο και στην Ευρώπη, οι επιρροές από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η οποία, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι και ο βασικός του «στόχος» σε εμπορικό επίπεδο, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Από πλευράς διαστάσεων, σε σχέση με τον προκάτοχό του, το νέο SUV της Kia είναι μεγαλύτερο σε μήκος κατά 95 χλστ. (4.780 χλστ.) και 15 χλστ. Χαμηλότερο διαθέτοντας ταυτόχρονα ένα επίσης… διευρυμένο κατά 80 χλστ. Μεταξόνιο, που με τη σειρά του φτάνει πλέον τα 2,780 μ.

Προς το παρόν, επίσημες πληροφορίες σε σχέση με τα κινητήρια σύνολα που θα κινούν το «ευρωπαϊκό» νέο Sorento δεν υπάρχουν. Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τρίτη γενιά του μοντέλου, η οποία «χτίστηκε» πάνω σε μια τροποποιημένη εκδοχή του πατώματος του Hyundai Santa Fe, θα κινείται από τον γνωστό 2,2 CRDi κινητήρα ντίζελ, ο οποίος θα αποδίδει κοντά στους 200 ίππους, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου και μια υβριδική παραλλαγή του, η οποία θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,3 λίτρων. Για περισσότερες και πιο… συγκεκριμένες πληροφορίες, όμως, υπομονή λίγες μόλις βδομάδες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!