X
Επικαιρότητα

Στο δρόμο τα πρώτα υβριδικά φορτηγά

Μία νέα διάσταση στο θέμα των μεταφορών και του περιβάλλοντος έδωσε πρόσφατα η συνεργασία των γερμανικών ταχυδρομείων με τη Daimler A.G. Σύμφωνα με αυτή, τα γερμανικά ταχυδρομεία θα αρχίσουν, πιλοτικά, να χρησιμοποιούν υβριδικά φορτηγά, με το σκεπτικό ότι, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, αργότερα θα γενικευτεί η χρήση τους.

Τα πρώτα δύο οχήματα έχουν ήδη παραδοθεί από τον Αντρέας Ρένσλερ, γενικό διευθυντή της Daimler Trucks, σε μία ειδική τελετή, στα πλαίσια του διεθνούς φόρουμ αυτοκίνησης στη Στουτγάρδη. Πρόκειται για ένα Mercedes-Benz Atego BlueTec Hybrid και ένα Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid.

Αμφότερα είναι της τάξης των 7,5 τόνων και εξοπλίζονται με υβριδικά συστήματα που συνδυάζουν αποδοτικούς ηλεκτροκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες. Η υπολογιζόμενη μείωση στη κατανάλωση φτάνει το 20%, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η μείωση που εξασφαλίζουν, σχετικά με τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Ο στόλος των υβριδικών φορτηγών που θα δημιουργηθεί αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά γραμμάτων και δεμάτων, εντός της Γερμανίας. Ωστόσο, στους αμέσως επόμενους μήνες με αντίστοιχα φορτηγά θα εφοδιαστεί και η DHL, καλύπτοντας τις σχετικές ανάγκες στη Μεγάλη Βρετανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!