X
Επικαιρότητα

Στην παραγωγή η Mercedes CLS Shooting Brake

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το 2012 η έως τώρα πρωτότυπη έκδοση Shooting Brake της CLS θα πλαισιώσει τη γκάμα του νέου 4θυρου κουπέ της.

Η γερμανική εταιρεία επιβεβαίωσε και επίσημα ότι το 2012 η έως τώρα πρωτότυπη έκδοση Shooting Brake της CLS θα πλαισιώσει τη γκάμα του νέου 4θυρου κουπέ της.
Δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της, η Mercedes επιβεβαίωσε και επίσημα ότι η έκδοση Shooting Break, που είδαμε για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, θα αποτελέσει το επόμενο μέλος της οικογένειας CLS, καθώς η διάθεσή της στις επιμέρους αγορές θα ξεκινήσει το 2012. Μάλιστα, ο μεγάλος άνδρας της εταιρείας, Dieter Zetsche, διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα παράγεται στο εργοστάσιο Sindelfingen της Mercedes-Benz AG, στο οποίο κατασκευάζεται σήμερα τόσο η 4θυρη CLS, όσο και άλλα μοντέλα της γκάμας, όπως οι σειρές C, E, S, αλλά και η CL. Πρόσφατα, μάλιστα, στη γραμμή παραγωγής της συγκεκριμένης μονάδας προστέθηκαν δύο ακόμα πιο… ειδικά μοντέλα, όπως η εντυπωσιακή SLS AMG αλλά και η B-Class Fuel Cell.
Προς το παρόν, η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει αν το μοντέλο που θα πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής θα έχει τη μορφή που όλοι ξέρουμε. Ωστόσο, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως πολλά από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα της Shooting Brake θα «μεταμοσχευτούν» αυτούσια στο μοντέλο παραγωγής, με τα πλέον χαρακτηριστικά να αφορούν την απουσία μεταλλικού πλαισίου στις πόρτες, το μακρύ σε μήκος εμπρός καπό και την έντονη κλίση της ουράς. Σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολο, η Mercedes κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αν και το πλέον πιθανό σενάριο είναι το μοντέλο να μοιράζεται τα ίδια μηχανικά σύνολα με εκείνα της CLS. Αρχικά λοιπόν, η γκάμα θα περιλαμβάνει τις γνωστές 6κύλινδρες, σε διάταξη V, παραλλαγές στα 3,5 λίτρα (με 265 και 306 ίππους), ενώ αμέσως μετά το ντεμπούτο θα προστεθεί και η κορυφαία έκδοση AMG, η ο οποία θα κινείται από τον νέο twin turbo κινητήρα της εταιρείας, ο οποίος θα ξεπερνά σε ισχύ του 500 ίππους. _Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!