X
Επικαιρότητα

Στην Ελλάδα το νέο Nissan Note

Με την έννοια της πρακτικότητας σε πρώτο πλάνο, το Nissan επανατοποθετείται στην κατηγορία Β και ειδικότερα ανάμεσα στο ολοένα και αυξανόμενο πεδίο των... εν μέρει πολυμορφικών μοντέλων πόλης.

Με την έννοια της πρακτικότητας σε πρώτο πλάνο, το Nissan επανατοποθετείται στην κατηγορία Β και ειδικότερα ανάμεσα στο ολοένα και αυξανόμενο πεδίο των… εν μέρει πολυμορφικών μοντέλων πόλης. Ο αστικός του χαρακτήρας επιβεβαιώνεται και από τους διαθέσιμους κινητήρες, τον 1.2 βενζίνης (80 ίπποι) και τον turbodiesel των 1.5 λίτρων (90 ίπποι), οι οποίοι σε όλες τις εκδόσεις είναι εξοπλισμένοι με σύστημα Start/Stop, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται σε 99 γρ. CO2/χλμ. για το βενζινοκινητήρα και 95 γρ. για τον ντίζελ αντίστοιχα, τιμές που απαλλάσσουν το Note από την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Ιδιαίτερη έμφαση, στο αυτοκίνητο που βασίστηκε σε νέο δάπεδο και σχεδιάστηκε με βάση τα ευρωπαϊκά “θέλω” έχει δοθεί στην τεχνολογία, που προαιρετικά θα μπορεί να φέρει το Note, με συστήματα που συνήθως συναντούμε σε μεγαλύτερα μοντέλα, όπως προειδοποίηση τυφλού σημείου (Blind Spot Warning), απότομης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure Warning), καθώς και το προηγμένο σύστημα πανοραμικής θέασης (Around View Monitor), που παρέχει στον οδηγό του Note απεικόνιση του αυτοκινήτου από όλες τις γωνίες.

Από πλευράς εκδόσεων το βενζινοκίνητο Note, που αποτελεί και την οικονομικότερη πρόταση έχει σαν αρχική τιμή, με όφελος απόσυρσης, τα 11.950 στην έκδοση Energy που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ESP, 6 αερόσακους (οδηγού-συνοδηγού-πλευρικοί θώρακος εμπρός-κουρτίνας), cruise control κ.ά. Η αμέσως πλουσιότερη, Agenta (12.690 ευρώ με απόσυρση), επιπλέον διαθέτει ζάντες αλουμινίου 15″, ηλ. παράθυρα πίσω, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, κ.ά., ενώ στην κορυφαία έκδοση, Techna, που όμως διατίθεται μόνο με τον 1.5D (17.180 ευρώ με απόσυρση) διαθέτει τα παραπάνω τεχνολογικά συστήματα, οθόνη αφής 5,8”, σύστημα πλοήγησης, συρόμενο πίσω κάθισμα, πολυχρηστικό πάτωμα χώρου αποσκευών κ.ά. Σημειώνεται ότι η τιμή εκκίνησης για τα πετρελαιοκίνητα Note είναι τα 15.810 ευρώ ή 14.490 με απόσυρση._4Τ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!