top icon
Επικαιρότητα

Στην Έκθεση της Γενευής το νέο πισωκίνητο κουπέ της Subaru!

Όπως γνωστοποίησε η Subaru με επίσημη ανακοίνωσή της, στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη μορφή του νέου της κουπέ, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Toyota!

Όπως γνωστοποίησε η Subaru με επίσημη ανακοίνωσή της, στην προσεχή Έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί η πρωτότυπη μορφή του νέου της κουπέ, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Toyota!
 
Κατά την πάγια τακτική της, μ’ ένα ιδιαίτερα λιτό δελτίο τύπου, η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα ανοίξει τις πύλες της σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα, το ντεμπούτο της θα πραγματοποιήσει η πρωτότυπη εκδοχή του νέου, πισωκίνητου κουπέ της. Θυμίζουμε πως πρόκειται για το πολυσυζητημένο πλέον project, που αναμένεται, μέχρι τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, να πάρει σάρκα και οστά και σε επίπεδο μαζικής παραγωγής αποτελώντας το προϊόν συνεργασίας της Subaru με τον ιαπωνικό επίσης κολοσσό της Toyota, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, θα παρουσιάσει και αυτή με τη σειρά της την δική της «παραλλαγή» πριν το πέρας του 2011. Ωστόσο, παρά τα ευχάριστα αυτά νέα, με την εν λόγω ανακοίνωσή της η Subaru έδωσε περιορισμένα στοιχεία όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου της κουπέ.
 
Τι ακριβώς αποκαλύπτει η Subaru στο συγκεκριμένο δελτίο τύπου; Κατ’ αρχήν, ότι το νέο και πρωτότυπο, για την περίσταση, νέο της κουπέ θα είναι πισωκίνητο και ασφαλώς ότι θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια για την ίδια πλατφόρμα…. αγνώστων όμως λοιπών χαρακτηριστικών. Από εκεί και πέρα, η επόμενη (και μοναδική, δυστυχώς) είδηση αφορά στην υιοθέτηση της γνωστής γενιάς επίπεδων (boxer) κινητήρων της εταιρείας. Και εδώ όμως, οι Ιάπωνες κράτησαν κλειστά τα χαρτιά τους, καθώς δεν γίνεται λόγος ούτε για τον κυλινδρισμό του εν λόγω συνόλου, ούτε για την ύπαρξη ή μη υπερτροφοδότη. Πολύ περισσότερο δε, για στοιχεία που να αφορούν την ισχύ ή τη ροπή του. Πάντως, με βάση τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Toyobaru, όπως ήδη αποκαλείται στην αυτοκινητική αργκό, θα κινείται από μια υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή των γνωστού 4κύλινδρου 2,5 κινητήρα της Subaru, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 260 ίππους.
 
Με την ευκαιρία, η Subaru ανακοίνωσε ότι στο περίπτερό της στη κοσμοπολίτικη ελβετική πόλη, δίπλα από το νέο αυτό κουπέ της, θα συναντήσουμε το Impreza Concept (που είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Λ. Άντζελες), αλλά και το επίσης νέο Trezia, που αποτελεί την ευρωπαϊκή πρόταση της εταιρείας στην κατηγορία Β και συγκεκριμένα στο υπο-segment της τελευταίας, στο οποίο ανήκουν προτάσεις με πολυμορφικά-πολυχρηστικά χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειώσουμε πως στη γηραία ήπειρο το νέο Subaru Trezia των 3,995 μ., το οποίο βασίζεται στο Toyota Verso S, θα διατίθεται με έναν βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων και έναν πετρελαιοκινητήρα 1,4 λίτρων. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ