top icon
Επικαιρότητα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών

Αλλαγές στον ΚΟΚ περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Την εναρμόνιση της ελληνικής με την κοινοτική νομοθεσία στον τομέα των μεταφορών, έχει ως βασικό στόχο το νομοσχέδιο που φέρνει το υπουργείο Μεταφορών στη Βουλή.
 
Με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται η μόνιμη Επιτροπή για τις «Πράσινες Μεταφορές» που λειτουργεί ήδη στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, αντικείμενο της οποίας είναι η προώθηση μέτρων για φιλικότερες προς το περιβάλλον μεταφορές.
 
Ο θεσμός της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια της χώρας και για όλα τα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσικλετών, ενώ θεσμοθετούνται μέτρα για την ίδρυση και λειτουργία πρατηρίων αέριων καυσίμων και επιτρέπεται η κυκλοφορία ταξί φυσικού αερίου και υγραερίου άνω των 1.200 κ. εκ.
 
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ότι τα πρόστιμα για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους από επιβάτες θα επιβάλλονται στους ίδιους και όχι στους οδηγούς.
 
Παράλληλα εισάγεται σύστημα διαβάθμισης των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες και τους οδηγούς ταξί, όπως στο point system. Επίσης αυξάνεται το όριο ηλικίας των επαγγελματιών οδηγών από τα 65 στα 67 χρόνια, με προϋπόθεση τη θετική γνωμάτευση δευτεροβάθμιας ιατρικής επιτροπής.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ