top icon
Επικαιρότητα

Στη Σλοβενία το νέο Twingo

Η παραγωγή του τρίτου αυτοκινήτου για την Δέσμευση της Renault για το 2009 έχει ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Novo Mesto στη Σλοβενία.
Το εργοστάσιο εκσυγχρονίστηκε και εξοπλίστηκε με νέες τεχνολογίες για το νέο Twingo. H Renault εγκατέστησε μια σειρά κατασκευαστικά πιεστήρια ικανά να φτιάξουν μεγάλα μέρη αυτοκινήτου, έφτιαξε πιο αποτελεσματικό εξοπλισμό για επεξεργασία της επιφάνειας των μερών και κατασκεύασε πίστα δοκιμών. Για να δημιουργήσουν το νέο μοντέλο δίπλα στο Clio II, 700 άτομα προσλήφθηκαν, πηγαίνοντας το εργατικό δυναμικό κοντά στους 3.000. Όλοι οι χειριστές εκπαιδεύτηκαν για 70 ώρες κατά μέσο όρο στο πώς να συναρμολογούν το νέο μοντέλο. Με τρεις βάρδιες απ' τον Μάιο, η μέγιστη δυνατότητα παραγωγής είναι 210.000 αυτοκίνητα το χρόνο, συνδυασμένα το Twingo και το Clio II.
 
Μέρος του τρέχοντος συστήματος του Clio II, αναγνωρισμένο για τη δυναμική του και την επιβεβαιωμένη απόδοσή του, χρησιμοποιήθηκε για το νέο Twingo. Αυτή η μέθοδος μειώνει το κόστος στην ανάπτυξη και την υιοθέτηση της βάσης της παραγωγής: η αρχική δαπάνη για το νέο Twingo ήταν γύρω στο 25% χαμηλότερο απ' το Clio III.
 
Το εργοστάσιο έχει θέσει νέα ρεκόρ ποιότητας για το νέο Twingo. Όταν η κατασκευαστική έγκριση δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2007, ο αριθμός των παρατηρημένων μειονεκτημάτων ήταν ο μισός αυτών του Modus και του Clio III, στην ίδια φάση του project. Η άφιξη του νέου Twingo έχει αυξήσει επίσης την ήδη υπολογίσιμη πρόοδο που έχει γίνει με το Clio II στην εργονομία, με κοπιώδη μέρη επεξεργασίας μειωμένα κατά 20%.
 
Το νέο Twingo βγαίνει στην αγορά στις 15 Ιουνίου στη Γαλλία, στην Ιταλία και στη Σλοβενία και το Σεπτέμβρη στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι το τρίτο μοντέλο που προωθείται ως μέρος της Δέσμευσης της Renault για το 2009 και το πρώτο για την εταιρεία, ανακοινώνοντας την αρχή του νέου προιόντος επιθετικά στην Ευρώπη. Η νέα άφιξη έχει μια διπλή αποστολή να ανεβάσει τη φήμη του Twingo I (2,4 εκατομύρια μονάδες πωλήθηκαν απ' το 1993) και να κερδίσει νέους πελάτες σε νέες χώρες.
 
Εκεί που oι κύριοι πελάτες του Twingo I ήταν Γάλλοι, Γερμανοί και Ιταλοί,  το νέο Twingo στοχεύει σε ένα πιο διεθνές πελατολόγιο. Πιο ευρωπαικό από ποτέ, είναι διαθέσιμο σε δεξιοτίμονο για να κυριαρχήσει στην αγορά της Αγγλίας, ενώ το ακόμα πιο ελκυστικό του στυλ θα απευθύνεται στις χώρες της Νότιας Ευρώπης. ­_T.K.
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ