X
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη το νέο Ford B-Max!

Στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, η Ford θα παρουσιάσει την πρωτότυπη μορφή του νέου B-Max, που έρχεται να αντικαταστήσει το Fusion στη γκάμα της εταιρείας.

Στην Έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο, η Ford θα παρουσιάσει επίσημα την πρωτότυπη μορφή του νέου B-Max, που ουσιαστικά έρχεται να αντικαταστήσει το Fusion στη γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων της.
Το ευρωπαϊκό παρακλάδι της Ford ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση στην αναπτυσσόμενη, όπως αποδεικνύεται, κατηγορία των μικρών/μικρομεσαίων MPV μοντέλων. Έτσι, μετά την παρουσίαση των νέων Galaxy, S-Max και C-Max, η εταιρεία ετοιμάζεται σε τρεις μήνες από σήμερα να παρουσιάσει υπό τη μορφή πρωτοτύπου, ώστε να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις του κοινού, ένα εντελώς νέο μοντέλο, με την ονομασία B-Max, το οποίο παίρνει τη σκυτάλη από γερασμένο πλέον Fusion (η παρουσίαση του πραγματοποιήθηκε το 2002…) υιοθετώντας πολλά από τα σχεδιαστικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά του μεγαλύτερου C-Max. Στόχος της Ford με το νέο B-Max είναι να αντιπαρατεθεί στο πάντοτε… δύσκολο εμπορικό τερέν της γηραιάς ηπείρου κόντρα στα Opel Meriva, Citroen C3 Picasso και, βέβαια, απέναντι στο επερχόμενο Toyota Verso S. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το νέο πολυμορφικό μοντέλο της Ford θα «πατά» στο δάπεδο του Fiesta, που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2008, διαθέτοντας πέντε θέσεις και συρόμενες πίσω πόρτες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Grand C-Max. Μάλιστα, η παραγωγή του μοντέλου θα πραγματοποιηθεί/ξεκινήσει στα τέλη του 2011 στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova της Ρουμανίας, ενώ η επίσημη εμπορική διάθεσή του στις κατά τόπους αγορές αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2012.
Όπως είναι αναμενόμενο, προκειμένου να υποστηριχτεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο η κατασκευή του εν λόγω μοντέλου στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova –που σημειωτέον πέρασε από την Daewwo στην «κυριαρχία» της πρώτης το 2008- η εταιρεία πρόκειται να ολοκληρώσει μέσα στους προσεχείς μήνες την προγραμματισμένη εδώ και καιρό επένδυση της, η οποία ανέρχεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!