X
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη η πρεμιέρα του νέου Saab 9-5 SportWagon

Στην ελβετική πόλη, η Saab θα εμπλουτίσει στις αρχές Μαρτίου τη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων του νέου 9-5 με την εξίσου κομψή αλλά και πιο πρακτική SportWagon εκδοχή του.

Στην ελβετική πόλη, η Saab θα εμπλουτίσει στις αρχές Μαρτίου τη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων του νέου 9-5 με την εξίσου κομψή αλλά και πιο πρακτική SportWagon εκδοχή του.
Κατά την πάγια τακτική της, η Saab «συμπληρώνει» τη γκάμα του 9-5 με μια στέισον βάγκον έκδοση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη δημοσιοποιεί, το νέο 9-5 SportWagon, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, θα διαθέτει αντίστοιχα αθλητική με το 4θυρο μοντέλο εξωτερική περιβολή, η οποία θα είναι εμπνευσμένη για την περίσταση από εκείνη του πρωτοτύπου AeroX. Από εκεί και πέρα, το νέο 9-5 SportWagon θα προσφέρει στους επιβάτες του, πέρα από ακόμα μεγαλύτερους χώρους όσον αφορά το χώρο φόρτωσης (527 έως και 1.600 λίτρα, ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων), πολύ πρακτικές σε καθημερινή βάση λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος αποσκευών θα διαθέτει διπλό πάτωμα (multi fold floor, κατά την ονομασία που του έχει προσδώσει η Saab), ειδικές σχεδιασμένες ράγιες για τη συγκράτηση των αντικειμένων με μεγάλο βάρος ή όγκο, ενώ η πίσω πόρτα θα διαθέτει ηλεκτρική λειτουργία για την πέμπτη πόρτα. Για τα κινητήρια σύνολα, τέλος, που θα φιλοξενούνται κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, δεν γίνεται αναφορά, αν και βέβαιο είναι πως δεν θα διαφέρουν από εκείνα των 4θυρων παραλλαγών του μοντέλου (βλ. 1.6Τ με 180 ίππους, 2.0Τ με 220 ίππους και 2,8Τ με 300 ίππους). Το… παρών αναμένεται να δίνει ασφαλώς για τις τελευταίες δύο εκδόσεις και το γνωστό σύστημα τετρακίνησης XWD της Saab.

Η διάθεση του νέου 9-5 SportWagon στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και συγκεκριμένα από τον προσεχή Σεπτέμβριο και εξής. _X.A.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!