top icon
Επικαιρότητα

Στη Γενεύη η νέα McLaren 675 LT

Βάζοντας το στόχαστρό της την Ferrari 458, η βρετανική εταιρεία είναι έτοιμη να παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης την νέα 675 LT.

Βάζοντας το στόχαστρό της την Ferrari 458, η βρετανική εταιρεία είναι έτοιμη να παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης την νέα 675 LT.

Πρόκειται για μία ειδική έκδοση της 650S με μεγαλύτερη ισχύ και προσανατολισμό για χρήση εντός πίστας, όπως ανακοίνωσαν και επίσημα οι ιθύνοντες της ολοένα και πιο… δραστήριας McLaren. Αποτίοντας φόρο τιμής στην θρυλική F1 GTR Long Tail, η βρετανική εταιρεία, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η νέα 675 LT θα διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές διαφορές, με σημαντικότερες εκείνες που αφορούν τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός και το φαρδύτερο πίσω μέρος (εξ ου και η ονομασία Long Tail). Όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, την κίνηση θα εξακολουθεί να μεταφέρει στους πίσω τροχούς του οχήματος ο γνωστός V8 υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 3,8 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 675 ίππους, όπερ μεταφράζεται σε 25 επιπλέον ίππους σε σχέση με εκείνον της 650S.

Επιπρόσθετα, το αμάξωμα αναμένεται να υποστεί την… προβλεπόμενη δίαιτα, γεγονός που αναμένεται να εξασφαλίσει μία εξοικονόμηση της τάξης των 100 περίπου κιλών. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση, κατά 1 ολόκληρο δευτερόλεπτο, της απόλυτα ενδεικτικής «δοκιμασίας» για την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα υπερβαίνοντας για ελάχιστα δέκατα τα μόλις 2 δλ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η τιμή της νέας 675 LT αναμένεται να διαμορφωθείς στα εξόχως «τσουχτερά» όρια των 400.000 ευρώ._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ