Μετά την αμφισβήτηση της εγκυρότητας του ρεκόρ ταχύτητας των 508,73 χλμ./ώρα που έλαβε χώρα πέρσι τον Οκτώβριο, η SSC επανέρχεται σε διαφορετικό «πεδίο βολής» και με την επίσημη πλέον πιστοποίηση της Racelogic «γράφει» με το Tuatara 455,3 χλμ./ώρα.
Ήταν αρχές Οκτωβρίου του 2019 όταν η SSC North America γνωστοποίησε ότι το Tuatara, το εντυπωσιακό hypercar των 1.750 ίππων που η ίδια κατασκεύασε, είναι το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον πλανήτη «γράφοντας» με οδηγό τον Oliver Webb στην έρημο της Νεβάδα, στη γνώριμη ευθεία μήκους 7 μιλίων του State Route 160, τελική ταχύτητα (βλ. μέσο όρο προσπαθειών και προς τις δύο κατευθύνσεις) της τάξης των 508,73 χλμ./ώρα.
Έκτοτε πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του ρεκόρ, αλλά και την αντίστοιχη των οπτικών πιεστηρίων (λέγε με video) που συνόδευσαν τη δημοσιοποίηση του ως άνω κατορθώματος. Προς ενίσχυση των αμφιβολιών, και σε συνέχεια της δημόσιας παραδοχής περί «προβλημάτων στην επεξεργασία του βίντεο» από τον CEO της SSC, Jerod Shelby, η αυστριακή εταιρεία Dewetron έδωσε στη δημοσιότητας μία «ξεκάθαρη» ανακοίνωση δηλώνοντας ρητά τη μη πιστοποίηση του ρεκόρ από την ίδια καθώς το καλιμπράρισμα των οργάνων μέτρησης της επίδοσης έγινε από τους μηχανικούς της SSC.
Σήμερα, οι δημιουργοί της αμερικάνικου hypercar ισχυρίζονται ότι το SSC Tuatara κατάφερε να σημειώσει στις 17 Ιανουαρίου ένα νέο ρεκόρ, αυτή τη φορά στο Johnny Bohmer Proving Grounds που βρίσκεται κοντά στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα, επιτυγχάνοντας μέσο όρο τελικής ταχύτητας 455,3 χλμ./ώρα (450,1 χλμ./ώρα και 460,4 χλμ./ώρα στις δύο κατευθύνσεις).
Σε αντίθεση με την προηγούμενη απόπειρα, αυτή τη φορά στο τιμόνι του SSC Tuatara βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, Dr Larry Caplin.
Προς αποφυγή νέων… παρεξηγήσεων, η δεύτερη αυτή προσπάθεια επικυρώθηκε χρησιμοποιώντας πολλαπλά συστήματα καταγραφής τα οποία παρείχαν η Racelogic, καθώς και οι Life Racing, Garmin και IMRA.
Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια: